Indonesië Blog

border=0

Indonesië: reisblog met tips en rapporten

Bali en de Gili-eilanden zijn de meesten misschien bekend, maar een land met meer dan 17.000 eilanden heeft nog veel meer te bieden. Indonesië is een multicultureel en multi-etnisch land met ongeveer 360 verschillende volkeren en alle grote wereldreligies. Elk eiland is zijn eigen microkosmos en elk fascineert op zijn eigen manier.
De grootste eilandrepubliek ter wereld staat ook bekend om zijn extreem rijke natuur. Zowel boven als onder water vindt u een unieke flora en fauna die net zo divers is als het land zelf.
Hier zijn enkele van 's werelds beste duikgebieden en bekende nationale parken, waar je de kans hebt om de laatste wilde orang-oetans te bezoeken.
Eilandhoppen is vrij eenvoudig en relatief goedkoop, maar onderschat de afstanden en de tijd die het kost niet. Als je echte diversiteit wilt ervaren, moet je zeker een reis naar de eilandwereld van Indonesië overwegen.

Bestemmingen Indonesië

Bali, het eiland van de goden, trekt elk jaar miljoenen toeristen als een van de populairste reisbestemmingen van Indonesië. De kleinere naburige eilanden Nusa Penida en Nusa Lembogan zijn geenszins inferieur aan Bali op het gebied van schoonheid en worden steeds populairder. Naast de stranden zijn er be>

Lees meer


Eenzame stranden, ontspannen strandbars en een zekere afzondering: de kleine Gili-eilanden waren de droom van een backpacker die een paar jaar geleden uitkwam. Tegenwoordig is hier veel meer aan de hand, en daarom voelen reizigers zich steeds meer aangetrokken tot Lombok. Iedereen kan zijn droomvakantie beleven op het grote naburige eiland van Bali, omdat het eiland een enorme selectie aan activiteiten en droomstranden biedt, maar ook veel rust en authenticiteit.

Lees meer


Nusa Tenggara is het Indonesische deel van de kleine Sunda-eilanden, waaronder Flores, Sumbawa en Komodo. De rijke natuur is hier het programma. Naast reizen naar de gigantische Komodo-draken en enkele nationale parken, nodigt de kleurrijke onderwaterwereld je uit om te duiken en te snorkelen.


De Indonesische hoofdstad Jakarta ligt op het eiland Java en daarmee de grootste luchthaven van het land. De meest populaire reisbestemmingen zijn de tempelcomplexen van Borobodur en de actieve vulkaan Mount Bromo. Er zijn ook veel duik- en snorkelplekken en prachtige nationale parken.

Lees meer


Sumatra is het zesde grootste eiland ter wereld en een onontdekt paradijs. De weinige toeristen zijn vooral op zoek naar rust- of natuurliefhebbers. In Gunung-Leuser-Nationalparks kun je met een beetje geluk vrijlevende orang-oetans ontmoeten. Er zijn ook vele andere interessante trekbestemmingen en eenzame stranden aan de kust en op de eilanden voor de kust.

Lees meer


Het leuke van Sulawesi is dat het eiland nog grotendeels onaangeroerd is. Massatoerisme op Bali of de Gilis lijkt hier ver weg te zijn en je kunt in een compleet andere wereld duiken. Of het nu gaat om oude dorpen, vulkaantochten of uitstapjes naar de regenwouden: Sulawesi biedt veel authenticiteit en een fascinerende natuur.


Waarschijnlijk is het meest ongerepte deel van Indonesië West Papua, het Indonesische deel van het eiland Papua. Pionieren en avontuurlijke geest, evenals een niet te klein budget zijn voorwaarden voor de reis, omdat er op veel plaatsen helemaal geen functionerende infrastructuur of toerisme is. In ruil daarvoor biedt West-Papoea wilde oerbossen en een grote culturele en etnische diversiteit.


De beste reistips

Op basis van jaren> Alle informatie hier

Met de juiste creditcard kunt u veel geld besparen op uw reizen. Hier kunt u zien welke kaarten u kunt gebruiken om wereldwijd gratis contant geld op te nemen of in lokale valuta te betalen zonder extra kosten. En wie is momenteel de enige aanbieder die u buitenlandse kosten aan de machine vergoedt, bijvoorbeeld in Thailand of Vietnam.

Alle informatie hier

Je kunt honderden euro's besparen op een vliegticket voor je reis naar Zuidoost-Azië als je de juiste platforms gebruikt en een paar basisdingen doet. Hier hebben we de be> Alle informatie hier

De beste bezienswaardigheden

Blogartikelen over Indonesië: handige tips voor het plannen van uw reis

Boek Indonesië tour

 • Ubud (Bali)
 • Lovina (Bali)
 • Gili Meno
 • etc.
 • Yogyakarta
 • Zet Bromo op
 • Bukit Lewang
 • etc.
 • Ubud
 • Komodo
 • Bajawa
 • etc.
 • Bali
 • Lombok
 • Flores
 • etc.

Boekaanbevelingen voor Indonesië

De ideale partner voor uw volgende Bali-reis met 122 creatieve ideeën en geweldige foto's.

Alle informatie over het boek / eBoek

Hier vindt u een selectie van de beste reisgidsen voor Indonesië en andere interessante boeken.

Naar overzicht

Of het nu gaat om een ​​nieuw, geïllustreerd boek, reisverslag of kookboek - hier presenteren we de beste boeken over Zuidoost-Azië.

Naar overzicht

Beter geïnformeerd, meer ervaring!

Klassiek of insider-tip: vind de mooiste bestemmingen en routes .
Blijf op de hoogte van hoe u onderweg geld kunt besparen en ontvang nuttige tips en informatie voor uw reis .
Raak geïnspireerd en verzamel nieuwe ideeën . Ontvang het beste nieuws uit Zuidoost-Azië regelmatig in uw mailbox met slechts één klik!

Hier vindt u informatie over gegevensbescherming, analyse, intrekking.

Fantastische reizen naar Zuidoost-Azië

Wil je naar Thailand, Vietnam, Laos of Cambodja? Droom je van een vakantie op de Filippijnen of in Myanmar? Bekijk dan onze aanbiedingen. Samen met lokale touroperators in de afzonderlijke landen hebben we aantrekkelijke rondreizen (privé- en groepsreizen) ontwikkeld. Bovendien kan uw vakantie ook individueel worden ontworpen volgens uw wensen.

border=0 voor routesuggesties en verdere informatie.