Myanmar: Visa en binnenkomst (2019)

border=0

Hier vindt u alles wat u moet weten over uw toegang tot Myanmar. Of het nu gaat om eVisa, kosten, toepassingstijd, vereisten of invoer per land - ik heb de antwoorden op de be>

Wilt u naar de mooiste bestemmingen in Myanmar reizen? Dan moet u van tevoren enkele organisatorische taken uitvoeren. Naast een goede reiscreditcard , gezondheidszorg en reisverzekering , omvat dit de vraag hoe visa en toegang tot Myanmar worden gereguleerd.

Het maakt niet uit of je als backpacker reist, een privétour door Myanmar wilt boeken of deel wilt nemen aan een groepsreis . De vereisten zijn hetzelfde voor alle toeristenvisa.

Myanmar: Visa en binnenkomst

Opmerking: De toelatingseisen voor Myanmar zijn de afgelopen jaren herhaaldelijk gewijzigd. De status van de informatie in dit artikel is van december 2019. Alle informatie wordt regelmatig gecontroleerd. Desondanks is de informatie zonder garantie. Wettelijk bindende informatie is alleen rechtstreeks verkrijgbaar bij de ambassades. Als u wijzigingen opmerkt, kijken we uit naar een kort bericht. U helpt ons en andere reizigers.

Myanmar: binnenkomst zonder visum

Het is niet mogelijk om Myanmar binnen te komen zonder een eerder aangevraagd visum. Een toeristenvisum moet online of bij de Birmese ambassade worden aangevraagd.

In de meeste gevallen wordt vóór aankomst gecontroleerd of u in het bezit bent van een visum of een goedkeuringsbrief, bijvoorbeeld bij het inchecken voor de vlucht naar Myanmar.

Update oktober 2019: een visum bij aankomst wordt getest voor de periode van 12 maanden, waarvoor geen eerdere aanvraag nodig is. Reizigers uit zes landen kunnen hier naar uitkijken. Hierover meer in de volgende paragraaf.

Myanmar: Visa bij aankomst

Myanmar test het Visa on Arrival voor de volgende zes landen sinds 1 oktober 2019:

 • Duitsland
 • Zwitserland
 • Italië
 • Spanje
 • Australië
 • Rusland.

Dit betekent dat u momenteel niet als visum op voorhand een visum hoeft aan te vragen (maar dat nog steeds kunt). Het visum bij aankomst wordt afgegeven op de internationale luchthavens Mandalay, Yangon en Nay Pyi Daw. Het proces duurt een jaar en de Birmese regering zal beslissen of ze deze procedure voortzet of het visum bij aankomst voor deze zes landen afschaft.

De volgende zaken moeten worden overwogen:

 1. Op de officiële pagina's is er sprake van een "gewoon paspoort". Dit kan betekenen dat een tijdelijk paspoort niet wordt geaccepteerd. UPDATE december 2019: In een Myanmar Facebook-groep meldde een reiziger dat ze het visum bij aankomst zonder problemen met een tijdelijk paspoort had ontvangen. Er is echter nog steeds geen officiële aankondiging over dit onderwerp.
 2. De visumkosten bij aankomst bedragen $ 50 (matching, contant en met onbeschadigde bankbiljetten!) En de verblijfsduur (in Myanmar) is 30 dagen.
 3. Het inreisvisum (toerist) wordt alleen uitgegeven voor toeristische doeleinden.
 4. Een uitbreiding is niet mogelijk
 5. De aanvrager moet een internationale luchthaven in Myanmar verlaten.

Iedereen die naar Myanmar is geweest, kan vragen: heb ik echt geen foto nodig? Het antwoord is: nee, eigenlijk niet.

Hoewel een afbeelding absoluut moet worden geüpload bij het aanvragen van het e-visum, is bij aankomst geen visum vereist.

De "applicatie", als je erover kunt spreken, gaat als volgt: Na het vliegtuig te hebben verlaten, zoek je de "Visa on Arrival" balie en houd je je paspoort en US $ 50 bij de hand. De meestal zeer vriendelijke Birmese functionaris trekt ze allebei uit, verdwijnt in een achterkamer en keert je paspoort terug met een visum dat na een paar minuten erin zit.

Er is ook een lijst met wanneer het visum geldig is. Dan sta je in een rij met de andere toeristen voor de laatste paspoortcontrole, waar dit visum vervolgens wordt gecontroleerd en opnieuw gestempeld. Het is net zo eenvoudig als het klinkt - veel eenvoudiger dan het e-visum.

Het ziet er zo uit: Visa bij aankomst zonder foto

Myanmar-visum online aanvragen (e-visum)

Een e-visum voor Myanmar is de meest gebruikelijke manier, de verwerking verloopt in de meeste gevallen soepel. Zorg ervoor dat u de officiële link van de overheid gebruikt .

Daar vult u het webformulier in, uploadt u uw digitale biometrische pasfoto en betaalt u het bedrag per creditcard . Enkele dagen later - meestal op de volgende werkdag - ontvangt u uw zogenaamde "Visa Approval Letter" als PDF per e-mail. U drukt de goedkeuringsbrief af en toont deze bij de immigratiecontrole. U ontvangt dan een stempel in uw paspoort en de reis kan beginnen.

Als u reist met een kind jonger dan 7 jaar, kunt u eenvoudig de naam en geboortedatum van het kind toevoegen aan de visumaanvraag (maar houd er rekening mee dat kinderen altijd hun eigen paspoort nodig hebben). Voor oudere kinderen moet een afzonderlijke visumaanvraag worden ingevuld.

Met het e-visum kunt u alle internationale luchthavens (Yangon, Mandalay, Naypyidaw) betreden. Bovendien wordt het e-visum geaccepteerd bij de grensovergangen Tachileik, Myawaddy en Kawthaung (heel Thailand) en Tamu en Rih Khaw Dar (India). Bij het aanvragen van een visum moet u aangeven aan welke grens u Myanmar binnenkomt, dus u moet er van tevoren over nadenken. Bij vertrek moet ook een van de zojuist genoemde grensovergangen / luchthavens worden gebruikt, maar u hoeft hiervoor niets van tevoren op te geven.

Het toeristenvisum of de goedkeuringsbrief is 90 dagen geldig vanaf de datum van afgifte en geeft recht op een verblijf van 28 dagen vanaf de datum van stempelen (dag van binnenkomst).

Vraag een Myanmar-visum aan bij de ambassade in Berlijn

Het toeristenvisum kan ook persoonlijk of per post worden aangevraagd bij de Birmese ambassade in Berlijn. Visa-aanvragen worden dagelijks geaccepteerd van 10.00 tot 12.00 uur. Zorg ervoor dat u uw visum tijdig aanvraagt ​​- dit moet ten minste vier weken voor binnenkomst worden gedaan. Visa-kosten kunnen contant worden betaald of vooraf worden overgemaakt (vergeet uw bon niet!).

Be>

Uw paspoort moet ten minste 6 maanden geldig zijn op het moment van binnenkomst. Het tijdelijke paspoort wordt geaccepteerd in Myanmar.

Interessante feiten over het visum

Visa voor Myanmar: wat zijn de kosten?

Het toeristenvisum kost $ 50 als een e-visum, in de uitdrukkelijke versie plus extra kosten van $ 6. Een visum van de Birmese ambassade kost u 40 EUR.

Welke documenten moet ik aanvragen voor mijn Myanmar-visum?

Voor een toeristenvisum moet u de volgende documenten / informatie bij de hand hebben:

 • Uw paspoort dat minimaal 6 maanden geldig is
 • Uw huidige biometrische pasfoto in kleur (twee exemplaren bij aanvraag via de ambassade, digitaal formulier voor het e-visum)
 • Uw reisgegevens terug (bij aanvraag via de ambassade, een kopie van het ticket)
 • Het adres van uw eerste accommodatie
 • Bij aanvraag via de ambassade: twee exemplaren van de ingevulde visumaanvraag
 • Bij aanmelding per post: een afgestempelde en geadresseerde retourenvelop

Myanmar visum: duur van de aanvraag

De verwerking van het e-visum is zeer snel met een duur van 1-3 werkdagen, meestal bevindt het visum zich de volgende werkdag in de e-mailinbox. Voor degenen die haast hebben, is er zelfs een 24-uursservice voor een kleine toeslag. De verwerkingstijd van visumaanvragen via de ambassade wordt gegeven van drie dagen tot vier weken.

Hoe >

Het toeristenvisum voor Myanmar is drie maanden geldig en geeft je de mogelijkheid om 28 dagen te blijven. Het maakt niet uit of u het aanvraagt ​​als e-visum of bij de ambassade.

Visum Myanmar overdrijven: wat bedreigt mij nu?

Een overstay is ook niet om mee te spotten in Myanmar. Net als in de buurlanden bestaat er een risico op boetes als de toegestane verblijfsduur wordt overschreden; in extreme gevallen kan detentie in afwachting van uitzetting en een inreisverbod het gevolg zijn.

Hoe kan ik mijn 28-daagse Myanmar-visum verlengen?

Een verlenging van het toeristenvisum is niet mogelijk. Na 28 dagen moet u het land verlaten en indien nodig opnieuw binnenkomen. Een verlenging is alleen mogelijk voor zakelijke visa en andere speciale soorten visa.

Informatie over Visa Run en meervoudige toegang tot Myanmar

Het Myanmar-visum geeft alleen recht op "single entry", dwz hier is niet voorzien in multiple entry. Zodra u het land verlaat, verloopt uw ​​visum ook. Er is geen officiële verklaring of u dan onmiddellijk opnieuw kunt invoeren. Je kunt het natuurlijk proberen, want je visum wordt toch elke keer opnieuw gecontroleerd. In het ergste geval wordt u afgewezen.

Myanmar Express Visa (Fast Visa)

Het is mogelijk om een ​​uitdrukkelijke versie van het e-visum aan te vragen - uiteraard tegen extra kosten. Dit verandert niets aan het visum zelf, behalve dat de verwerkingstijd wordt verkort van 1-3 werkdagen tot 24 uur. Er is een toeslag van $ 6, dus het uitdrukkelijke toeristenvisum kost in totaal $ 56. Een expresdienst bij de ambassade is niet beschikbaar.

Tips voor binnenkomst

Myanmar Visa: heb ik een doorreisticket of een retourticket nodig?

Ja. In de visumregelgeving staat duidelijk dat u uw terugkeer of verdere reis moet bewijzen met een vliegticket.

Om precies te zijn: je krijgt je visum niet bij een grensovergang, omdat dat zou betekenen dat er een visum bij aankomst is. U moet uw visum vooraf aanvragen.

Uw visum aangevraagd via de ambassade wordt geaccepteerd aan de volgende landsgrenzen:

 • Tachilek - Mae Sai (Thailand)
 • Kawthaung - Ranong (Thailand)
 • Myawaddy - Mae Sot (Thailand)
 • Htee Kee - Phunaron (Thailand)
 • Tamu - Morei (India)

U kunt achterhalen welke landgrenzen uw e-visum accepteert in het gedeelte "Online een Myanmar-visum aanvragen (e-visum)".

Toelatingseisen in Myanmar

De toegangsvereisten van Myanmar zijn relaxter dan je in eerste instantie zou denken, maar er zijn een paar dingen om te overwegen. Over het algemeen moet u weten dat alle bagage zowel bij binnenkomst als bij uitgang wordt gescreend. Er kan dus geen sprake zijn van lakse controles. Merk in elk geval op dat de lokale valuta (kyat) niet mag worden geïmporteerd of geëxporteerd. Vreemde valuta kunnen zonder aangifte tot $ 10.000 worden geïmporteerd.

In tegenstelling tot veel geruchten zijn de Birmese gebruiken niet geïnteresseerd in je smartphone, tablet of laptop. Alleen satelliettelefoons moeten vooraf worden geregistreerd. Het wordt een beetje specialer als het gaat om het spelen van kaarten. Aangezien deze kunnen worden gebruikt voor verboden gokken, mogen ze niet worden meegenomen.

U moet absoluut weten dat alle objecten die een afbeelding van Boeddha, de Birmese vlag of bepaalde pagodes tonen, uitdrukkelijk niet mogen worden geïmporteerd (afbeeldingen op bijvoorbeeld reisgidsen zijn niet inbegrepen)! De Birmese autoriteiten begrijpen dit niet als leuk. Om een ​​voorbeeld te geven: een toerist is on>

Antiek en edelstenen mogen alleen worden geëxporteerd als ze zijn gekocht bij erkende dealers die u een bijbehorend aankoopbewijs geven. Dit omvat ook zilver.

Let bij het kopen van souvenirs op de Washington Species Conservation Agreement. Schildpad komt nog steeds veel voor in Myanmar.

Zoals u zich kunt voorstellen, is het strafrecht in Myanmar anders dan hier. Zorg er dus voor dat u zich niets onthoudt van drugsgebruik en kritiek van de overheid.

Ambassades en consulaten

Birmese ambassades en consulaten

Ambassade van de Republiek van de Unie van Myanmar, Berlijn
Adres: Thielallee 19, 14195, Berlijn
Web: Ambassade van de Republiek van de Unie van Myanmar, Berlijn

Telefoon: +49 30 206 1570
Openingstijden: maandag tot vrijdag: 09:30 - 16:30 uur

Oostenrijk:
Myanmar heeft geen ambassade in Oostenrijk, maar de ambassade in Berlijn is verantwoordelijk.

Zwitserland:
De ambassade van Myanmar bevindt zich in Genève.

Missies in Myanmar

Ambassade van de Bondsrepubliek Duitsland in Yangon
Adres: 9 Bogyoke Aung San Museum Road, Rangoon (Yangon) 11201
Web: Ambassade van de Bondsrepubliek Duitsland in Yangon

Telefoon: +95 1 54 89 51
Openingstijden van de consulaire afdeling: maandag tot vrijdag: 9.00 - 12.00 uur
Openingstijden van de visumafdeling: alleen op afspraak
Telefonisch advies voor visumpunten: maandag tot donderdag: 14.00 - 15.00 uur

Oostenrijk heeft geen ambassade in Myanmar, het ereconsulaat in Yangon, de ambassade in Thailand en de Duitse ambassade in Yangon zijn hiervoor verantwoordelijk.

De Zwitserse ambassade bevindt zich in Yangon.

Waar kan ik mijn Myanmar-visum onderweg krijgen?

Als u al reist en de infrastructuur mogelijk niet voldoende is om een ​​e-visum aan te vragen, kunt u uw visum ook aanvragen bij Birmese vertegenwoordigingen in buurlanden. Hier is een selectie van de bijbehorende ambassades / consulaten:

Birmaans consulaat in Chiang Mai
Adres: 9/4 Maneenopparat Soi 3, Chiang Mai, Thailand 50200
Web: Birmaans consulaat in Chiang Mai

Telefoon: +66 52 004211
Openingstijden: maandag tot vrijdag van 09.00 tot 16.30 uur (Visumaanvraag tot 12.00 uur)

Birmese ambassade in Bangkok
Adres: No.132, Sathorn NUA Road, Bangkok, 10500, Thailand
Web: Birmese ambassade in Bangkok

Telefoon: +66 2233 2237
Openingstijden: maandag tot vrijdag 09.00 - 17.00 uur

Birmese ambassade in New Delhi
Adres: 3 / 50F, Nyaya Marg, Chanakyapuri, New Delhi 110021
Web: Birmese ambassade in New Delhi

Telefoon: +91 11 2467 8822
Openingstijden: maandag tot vrijdag 09:30 - 16:30 uur

Birmese ambassade in Phnom Penh
Adres: 181 Preah Norodom Boulevard 41, Phnom Penh

Telefoon: +855 23 223 761
Openingstijden: maandag tot vrijdag 8.30 - 12.30 uur en 14.00 - 16.30 uur

Birmese ambassade in Hanoi
Adres: 298 A, Kim Ma Street, Hanoi

Telefoon: +84 24 3845 3369
Openingstijden: maandag tot vrijdag 08.00 - 16.00 uur

Beter geïnformeerd, ervaar meer!

Klassiek of insider-tip: vind de mooiste bestemmingen en routes .
Blijf op de hoogte van hoe u onderweg geld kunt besparen en ontvang nuttige tips en informatie voor uw reis .
Raak geïnspireerd en verzamel nieuwe ideeën . Ontvang het beste nieuws uit Zuidoost-Azië regelmatig in uw mailbox met slechts één klik!

Hier vindt u informatie over gegevensbescherming, analyse, intrekking.

Fantastische reizen naar Zuidoost-Azië

Wil je naar Thailand, Vietnam, Laos of Cambodja? Droom je van een vakantie op de Filippijnen of in Myanmar? Bekijk dan onze aanbiedingen. Samen met lokale touroperators in de afzonderlijke landen hebben we aantrekkelijke rondreizen (privé- en groepsreizen) ontwikkeld. Bovendien kan uw vakantie ook individueel worden ontworpen volgens uw wensen.

border=0 voor routesuggesties en verdere informatie.