Gids Tips Klussen

Wat kan mijn blender doen naast het maken van smoothies?

Bijna iedereen koopt een blender omdat ze denken dat ze elke dag een smoothie voor het ontbijt hebben en een gezond leven leiden. Na een tijdje zul je je echt verveeld voelen met de gebruikelijke smoothies en bij jezelf denken of je blender goed is voor iets anders dan voor smoothies of was het gewoon een verspilling van je geld. Het feit is dat je blender in staat is om nog veel meer! Smoothies zijn slechts een klein deel van alle functies die een blender voor u kan uitvoeren. Slimme koks moeten zich bewust zijn van alle slimme manieren waarop ze hun mengers kunnen gebruiken en veelzijdigheid aan hun keuken kunnen toevoegen. Hier zijn enkele coole manieren waarop je je blender aan het werk kunt zetten naast het maken van smoothies:

Pannekoeken:

In plaats van het pannekoekbeslag te mengen met je handen met behulp van een garde of vork, probeer je de volgende keer de ingrediënten in je blender bij te mengen als je in de stemming bent van pannenkoeken of wafels. U zult zien dat het beslag veel gelijkmatig en zonder klonters zal mengen, veel snel en gemakkelijk dan wanneer het met de hand wordt gedaan.

Soepen:

Er is niets beters in de winteravonden dan een kop warme, romige groentesoep om je ingewanden op te warmen en je bovendien te voorzien van de essentiële voedingsstoffen van de groenten die in de ingrediënten aanwezig zijn.

Als je een krachtige blender hebt, kan je blender de soep zelfs 'koken' zonder de ingrediënten in een pot te doen om ze op te warmen op het fornuis. U hoeft alleen de ingrediënten toe te voegen aan de blender, de juiste instelling te selecteren en uw soep is binnen enkele minuten klaar.

Als je een staafmixer hebt, is dat ook geweldig voor soepen. Met deze staafmixers kunt u hete ingrediënten pureren in de pot waarin ze worden gekookt. Met een gewone blender moet u wachten tot de gekookte ingrediënten zijn afgekoeld voordat u ze mengt.

Poedersuiker:

De meeste dessertrecepten vragen om poedersuiker. Als je voorraadkast helemaal uit poedersuiker is wanneer je van plan bent om een ​​toetje te maken, hoef je niet meer naar de winkel te gaan om het te kopen. Als je je blender rond hebt, kun je gewoon de gewone suiker erin doen en de blender laten draaien tot je een fijn wit poeder krijgt. Deze poedersuiker, gemaakt met slechts één eenvoudig ingrediënt, is net zo goed als de suiker die je in de winkel koopt.

sauzen:

Met je blender kun je zelfs op het laatste moment voordat de gasten aankomen heerlijke sauzen en dips maken voor een etentje. Je hoeft alleen maar de juiste groente aan de blender toe te voegen, samen met een vloeistof zoals olie, citroensap of water en mengen tot de exacte consistentie die je wilt en je zult je saus klaar hebben staan.

omeletten:

Je moet jezelf afvragen waarom je in hemelsnaam een ​​blender wilt gebruiken voor zo'n eenvoudig gerecht. Maar als je eenmaal deze truc hebt geprobeerd, is dit de enige manier om je omeletten te maken. U hoeft de eieren maar een paar seconden in de blender te mengen, kruiden zoals zout en peper toe te voegen en het een keer te pulseren voordat u het in de braadpan doet. Deze procedure geeft je de zachtste omeletten die je ooit hebt geproefd. Je kunt dezelfde truc ook gebruiken om roereieren te maken als je die beter wilt.

Noten boter:

Veel mensen houden van notenboter, vooral pindakaas, maar slechts weinigen weten dat het gemakkelijk thuis gemaakt kan worden met slechts één ingrediënt en je blender. Het enige wat u hoeft te doen is uw favoriete noot kiezen, hem braden en mengen in de blender tot de notenoliën zijn vrijgegeven en het verandert in een gladde pasta. Je kunt smaakstoffen toevoegen als je wilt, maar veel mensen geven de voorkeur aan de natuurlijke smaak van de noten. U moet voorzichtig zijn met twee dingen: zet de blender op gezette tijden uit, zodat de motoren niet overbelast raken en schraap de wanden van de blender zodat alle noten gelijkmatig in de messen worden opgenomen.

Word lid van de discussie