Laos Blog

border=0

Laos: reisblog met tips en rapporten

Sinds het toerisme Zuidoost-Azië veroverde, is Laos altijd achtergebleven bij zijn buren. Misschien is het omdat Laos, als een land zonder toegang tot de zee, geen droomstranden kan bieden, of dat de uitstekende attracties ontbreken.
Maar in tijden waarin landen zoals Thailand en Vietnam perfect zijn ontwikkeld en zelfs Myanmar zijn deuren opent, komen toeristen steeds vaker naar Laos. Een goede zaak, want het binnenland van Indochina wordt vaak onderschat.
Laos biedt zijn bezoekers prachtige landschappen, het weelderige groen van de rijstvelden en de bizarre formaties van de kalkstenen bergen. De Mekong baant zich een weg door het land en is de levensader voor mens en dier.
Er is absolute rust in Laos. Om deze manier van leven te begrijpen, moet je de volgende Lao internaliseren en zeggen: "Wijze mensen haasten zich niet en gehaaste mensen zijn zelden wijs".
Laos is een heel relaxed land waar hectiek absoluut wordt afgekeurd. Klinkt als vakantie, toch? Natuurlijk is hier ook veel cultuur te ontdekken, omdat Laos beroemd is om zijn prachtige tempels en kloosters.

Vakantie boeken?
Uw individuele Laos-reis - informeer nu! Wij adviseren u graag (ook telefonisch).

Bestemmingen Laos

Luang Prabang is de populairste reisbestemming in Laos. Hoewel de stad met zijn beschermde Franse koloniale architectuur slechts ongeveer 50.000 inwoners heeft, zijn er talloze tempels en andere culturele hoogtepunten te bewonderen. In de omgeving vindt u ook interessante bezienswaardigheden zoals grotten en watervallen.

Lees meer


De hoofdstad van Laos is de gezellige versie van een Aziatische hoofdstad, daarom wordt het vaak onderschat. Maar er is hier veel te zien en te leren. Natuurlijk vindt u vele prachtige tempels en markten in Vientiane. Een ander hoogtepunt is de Mekong-waterkant. Hier, waar de lokale bevolking hun avond beëindigt, krijgt u speciale inzichten in het dagelijks leven van de Laotiaanse hoofdstad.


Het feit dat Laos een van de mooiste reisbestemmingen voor natuurliefhebbers is, is vooral duidelijk in het noorden. Het dromerige landschap met zijn dikke oerbossen en bizarre kalksteenrotsen trekt steeds meer reizigers naar Noord-Laos. Mooie kleine steden zoals Vang Vieng of Nong Khiaw zijn perfecte startpunten voor buitenactiviteiten buiten het massatoerisme.


Het zuiden van Laos is niet onontwikkeld, maar u zult hier geen toeristische drukte vinden. Op de spreekwoordelijke 4.000 eilanden in de Mekong vinden reizigers vandaag voldoende rust en prachtige zonsondergangen. De regio rond Pakse en Si Phan Don wordt gekenmerkt door een bijzonder mooie, ongerepte natuur, die u gemakkelijk per boot kunt verkennen.


De beste reistips

Op basis van jaren> Alle informatie hier

Met de juiste creditcard kunt u veel geld besparen op uw reizen. Hier kunt u zien welke kaarten u kunt gebruiken om wereldwijd gratis contant geld op te nemen of in lokale valuta te betalen zonder extra kosten. En wie is momenteel de enige aanbieder die u buitenlandse kosten bij geldautomaten terugbetaalt, bijvoorbeeld in Thailand of Laos.

Alle informatie hier

Je kunt honderden euro's besparen op een vliegticket voor je reis naar Zuidoost-Azië als je de juiste platforms gebruikt en een paar basisdingen doet. Hier hebben we de be> Alle informatie hier

De beste bezienswaardigheden

Boek de Laos-tour

 • Luang Prabang
 • Niveau van de kleikannen
 • Mekong reis
 • etc.
 • Pakse
 • Bolaven Plateau
 • 4.000 eilanden
 • etc.
 • Luang Prabang
 • Vientiane
 • 4.000 eilanden
 • etc.
 • Luang Prabang
 • Vang Vieng
 • Vientiane
 • etc.

Blogartikelen over Laos: handige tips voor het plannen van uw reis

Beter geïnformeerd, meer ervaring!

Klassiek of insider-tip: vind de mooiste bestemmingen en routes .
Blijf op de hoogte van hoe u onderweg geld kunt besparen en ontvang nuttige tips en informatie voor uw reis .
Raak geïnspireerd en verzamel nieuwe ideeën . Ontvang het beste nieuws uit Zuidoost-Azië regelmatig in uw mailbox met slechts één klik!

Hier vindt u informatie over gegevensbescherming, analyse, intrekking.

Fantastische reizen naar Zuidoost-Azië

Wil je naar Thailand, Vietnam, Laos of Cambodja? Droom je van een vakantie op de Filippijnen of in Myanmar? Bekijk dan onze aanbiedingen. Samen met lokale touroperators in de afzonderlijke landen hebben we aantrekkelijke rondreizen (privé- en groepsreizen) ontwikkeld. Bovendien kan uw vakantie ook individueel worden ontworpen volgens uw wensen.

border=0 voor routesuggesties en verdere informatie.