Uw Laos-visum aanvragen (2019)

border=0

U hebt verschillende opties om Laos in te voeren. Hier alle informatie over het toeristenvisum, Visa bij aankomst, kosten en ambassades.

Laten we naar Laos gaan! U moet echter van tevoren een aantal organisatorische zaken regelen voordat u kunt genieten van de mooiste bestemmingen in Laos . Naast reisverzekeringen , preventieve gezondheidszorg ( vaccinaties , EHBO-kit ) en de keuze voor een goede reiscreditcard , omvat dit vooral de vraag hoe visa en toegang tot Laos worden gereguleerd.

Het maakt niet uit of je van plan bent om te backpacken in Laos , deel te nemen aan een groepsreis of een privé Laos-tour wilt boeken . Het type reis is niet doorslaggevend voor een toeristenvisum. Maar de nationaliteit, maar lees zelf:

Laos: Visa en binnenkomst 2019

Opmerking: de toegangsvereisten voor Laos kunnen op elk moment worden gewijzigd. De status van de informatie in dit artikel is van september 2019. Alle informatie wordt regelmatig gecontroleerd. Desondanks is de informatie zonder garantie. Wettelijk bindende informatie is alleen rechtstreeks verkrijgbaar bij de ambassades. Als u wijzigingen opmerkt, kijken we uit naar een kort bericht. U helpt ons en andere reizigers.

Informatie over het Laos-visum

Er zijn in totaal 14 verschillende soorten visa in Laos, maar alleen het toeristenvisum (T-B3), dat drie maanden geldig is en u recht geeft op een verblijf van 30 dagen in Laos, is relevant voor toeristen. U kunt het toeristenvisum krijgen "bij aankomst" of van tevoren bij de Laotiaanse ambassade.

Om een ​​aanvraag in te dienen, moet u een paspoort presenteren dat minimaal 6 maanden geldig is, de kosten in contanten of een bewijs van de overdracht, evenals de ingevulde visumaanvraag en een biometrische pasfoto. Postbezorging is ook mogelijk, in welk geval een gefrankeerde en zelf geadresseerde envelop bijsluiten. De verwerkingstijd bij de ambassade is ongeveer 5 werkdagen.

Laos: binnenkomst zonder visum

Toegang tot Laos zonder visum is voor Duitsers en Oostenrijkers niet mogelijk, er is een speciale regeling voor Zwitsers (zie "Speciale regeling voor Zwitsers"). U hebt de mogelijkheid om bij aankomst aan de grens of op de luchthaven een visum te krijgen of dit vooraf aan te vragen bij de Laotiaanse ambassade.

Laos: Visa bij aankomst (grens / luchthaven)

Het Laotiaanse toeristenvisum is ook beschikbaar "bij aankomst". Vul in dat geval de aanvraag in het vliegtuig of op de luchthaven of bij de betreffende landgrens in. Natuurlijk moet u ook een pasfoto, uw paspoort en de visumkosten contant presenteren.

Uw aanvraag wordt ter plaatse verwerkt en het visum wordt op uw paspoort gelijmd. U kunt uw visum krijgen bij aankomst op de internationale luchthavens in Vientiane, Luang Prabang en Pakse, evenals bij vele nationale grenzen (zie "Naar Laos over land").

Let op: zoals het Federal Foreign Office meldt, zal het visum bij aankomst niet >

  • Vanaf 31 december 2019: Pang Hok / Phongsaly Province (grens met Vietnam), Nam Soy / Province Houaphanh (grens met Vietnam), Nam Ngeun, Province / Xayabouly (grens met Thailand)
  • Vanaf 31 maart 2020: Nam Kanh / provincie Xiengkhouang (grens met Vietnam), Savannakhet International Airport, Nam Heuang Friendship Bridge / provincie Xayabouly (grens met Thailand)
  • Vanaf 30.06.2020: Nam Phao / provincie Bolikhamxay (grens met Vietnam), Na Pao / provincie Khammouane (grens met Vietnam), Phoukeua / provincie Attapeu (grens met Vietnam)

Sinds juli 2019 geeft Laos ook e-visa af voor Duitsers, Oostenrijkers en Zwitsers.

Maar wees voorzichtig! De eVisa is alleen beschikbaar voor toegang op Wattay International Airport in de hoofdstad Vientiane, evenals op Lao-Thai Friendship Bridge I!

Het verkrijgen van het e-visum is heel eenvoudig: bezoek de officiële website en open het aanvraagformulier onder "Apply eVisa". Daar voert u uw persoonlijke gegevens in en uploadt u een pasfoto (formaat 4 × 6 cm) en de eerste pagina van uw paspoort als scanbestand.

U kunt dan uw visumkosten per creditcard betalen - en u bent klaar. De kosten bedragen $ 45 voor Duitsers, $ 50 voor Oostenrijkers en $ 46 voor Zwitsers.

Na uiterlijk drie werkdagen zou u een e-mail van het Laotiaanse visumkantoor moeten hebben ontvangen met de zogenaamde "Visa Approval Letter" bijgevoegd. U moet het afdrukken en bij uw paspoort aan de Laotiaanse grens presenteren.

Er staat een QR-code op de goedkeuringsbrief, die wordt gescand door de grensbeambte. Vervolgens krijg je de inreisstempel en kun je je Laos-avontuur beginnen.

Het e-visum geeft u recht op een verblijf van 30 dagen in Laos met één binnenkomst.

Laos visum voor kinderen

Kinderen hebben hun eigen visum nodig, de kosten zijn hetzelfde als voor een volwassene. Kinderen tot 12 jaar mogen met het kinderpaspoort binnenkomen, waarna een normaal paspoort vereist is voor binnenkomst.

Be>

Uw paspoort moet ten minste 6 maanden geldig zijn op het moment van binnenkomst. Het tijdelijke paspoort wordt geaccepteerd.

Interessante feiten over het visum

Laos visum: wat zijn de kosten?

Bij het aanvragen via de ambassade is een vergoeding van € 40 verschuldigd, een visum bij aankomst kost u $ 30 als een Duitser, $ 35 als een Oostenrijker en als een Zwitser.

Is het mogelijk om het Laos-visum te verlengen?

Ja, dit is mogelijk bij het immigratiekantoor in de hoofdstad Vientiane of bij de vestiging in Luang Prabang. Een uitbreiding is eenvoudig. U vult hiervoor een aanvraag in, dient uw paspoort en een pasfoto in en meestal ontvangt u uw goedgekeurde verlenging een dag later.

De kosten bedragen ongeveer € 2 per dag dat u >

Een verlenging is twee keer mogelijk.

Speciale regeling voor Zwitsers

Zwitserse onderdanen krijgen een visumvrij verblijf van maximaal 15 dagen. Als je Zwitsers bent en een vliegbezoek aan Laos plant, hoef je je nergens zorgen over te maken, laat je paspoort zien dat minimaal 6 maanden geldig is. U krijgt dan een verblijfsvergunning.

Als u >Vertegenwoordiging in Grand-Saconnex (Genève) vóór de reis, of als een Visa bij aankomst bij het binnenkomen van Laos. Hier vindt u alle informatie over de visumvereisten voor Zwitserse burgers.

Tips voor het betreden van Laos

Informatie over het binnenkomen per vliegtuig

Laos met het vliegtuig binnenkomen is geen probleem van de directe buurlanden en het afgeven van het visum bij aankomst is ook eenvoudig. Het enige probleem is de vluchtverbindingen. Er zijn geen directe vluchten vanuit Europa en vluchten vanuit Thailand, Vietnam of Cambodja zijn verrassend duur.

Om deze reden kiezen veel reizigers voor de landroute, omdat Laos het enige binnenlandse Zuidoost-Azië is dat veel nationale grenzen heeft. Hierover leest u meer in de volgende paragraaf.

Naar Laos over land: bij deze grensovergangen krijg je je visum

Vanwege de dure vluchtverbindingen nemen veel toeristen graag de landroute als ze naar Laos willen gaan. De toegangsprocedure is net zo probleemloos als op internationale luchthavens, alleen moet u er rekening mee houden dat u niet bij elke grensovergang een visum krijgt. Hier vindt u een overzicht van de grensstations die Visa bij aankomst afgeven.

Laos grenst aan Cambodja, Thailand, Vietnam, Myanmar en China, en elk van deze landen heeft een of meer checkpoints waar u Laos kunt betreden. Alleen in Myanmar is er nog steeds een gebrek aan internationale checkpoints voor Laos, maar je hebt de mogelijkheid om de Gouden Driehoek (Ton Pheung) binnen te gaan.

Let op! (siehe oben/Visa on arrivel) . Geleidelijk zal het Visa bij aankomst niet > op steeds meer grensstations (zie hierboven / Visa bij aankomst) . In dit geval is een voorvisum of een e-visum vereist. Maar dat laatste wordt ook niet bij alle grensovergangen geaccepteerd.

Toelatingseisen in Laos

Laos heeft geen ongewone toegangsvereisten, u moet er alleen voor zorgen dat de uitvoering van Boeddha-figuren verboden is. Indien nodig worden deze bij de douane afgehaald.

De invoer, het bezit en de consumptie van drugs zijn ook verboden in Laos.

Ambassades en consulaten

Laotiaanse ambassades en consulaten

Duitsland

Ambassade van de Democratische Volksrepubliek Laos in Berlijn
Adres: Bismarckallee 2A, 14193 Berlijn
Web: Ambassade van de Democratische Volksrepubliek Laos in Berlijn

Telefoon: +49 30 890 606 47
Openingstijden: maandag tot vrijdag 09.00 - 12.00 uur en 14.00 - 17.00 uur

Oostenrijk

Ambassade van de Democratische Volksrepubliek Laos in Wenen
Adres: Sommerhaidenweg43, 1180 Wenen
Web: Ambassade van de Democratische Volksrepubliek Laos in Wenen

Telefoon: +43 1890231911
Openingstijden: maandag tot vrijdag 09.00 - 12.00 uur en 14.00 - 16.30 uur (gesloten op vrijdagmiddag)

Zwitserland

Laos wordt in Zwitserland vertegenwoordigd door een consulaat in Schwyz .

Missies in Laos

Duitsland

Ambassade van de Bondsrepubliek Duitsland
Adres: Rue Sokpalouang 26 (Sisattanek), Vientiane
Web: Ambassade van de Bondsrepubliek Duitsland

Telefoon: +856 21 312 110 (mobiel telefoonnummer voor noodgevallen: +856 20 5551 5540)
Openingstijden: maandag tot vrijdag 09.00 - 12.00 uur

Oostenrijk

Oostenrijk wordt vertegenwoordigd door het Honorair consulaat in Vientiane , de verantwoordelijke ambassade is gevestigd in Bangkok .

Zwitserland

Zwitserland wordt vertegenwoordigd door een consulaat in Vientiane, de verantwoordelijke ambassade bevindt zich in Bangkok.

Vietnam, Thailand Co: hoe u uw Laos-visum in buurlanden kunt aanvragen

Als u uw visum in een van de buurlanden van Laos wilt aanvragen, geen probleem. Er zijn hier natuurlijk ook Lao-berichten, waar je auditie kunt doen. Je kunt ze hier vinden:

Lao ambassade in Thailand
Adres: Ambassade van de Democratische Volksrepubliek Laos

Telefoon: +66 2539 6679
Openingstijden: 08.00 - 12.00 uur en 13.00 - 16.00 uur

Lao ambassade in Vietnam
Adres: Ambassade van de Democratische Volksrepubliek Laos

Telefoon: +84 24 3942 4576
Openingstijden: 08.30 - 11.30 uur en 13.00 - 16.00 uur

Lao ambassade in Cambodja
Embassy of the Lao People's Democratic Republic Adres: Ambassade van de Democratische Volksrepubliek Laos

Telefoon: +855 23 997 931
Openingstijden: 08.30 uur - 11.30 uur en 14.00 uur - 16.30 uur

Lao-ambassade in Myanmar
Embassy of the Lao People's Democratic Republic Adres: Ambassade van de Democratische Volksrepubliek Laos

Telefoon: +95 1 222 482
Openingstijden: 8.30 - 12.00 uur en 14.00 - 16.30 uur

Beter geïnformeerd, meer ervaring!

Klassiek of insider-tip: vind de mooiste bestemmingen en routes .
Blijf op de hoogte van hoe u onderweg geld kunt besparen en ontvang nuttige tips en informatie voor uw reis .
Raak geïnspireerd en verzamel nieuwe ideeën . Ontvang het beste nieuws uit Zuidoost-Azië regelmatig in uw mailbox met slechts één klik!

Hier vindt u informatie over gegevensbescherming, analyse, intrekking.

Fantastische reizen naar Zuidoost-Azië

Wil je naar Thailand, Vietnam, Laos of Cambodja? Droom je van een vakantie op de Filippijnen of in Myanmar? Bekijk dan onze aanbiedingen. Samen met lokale touroperators in de afzonderlijke landen hebben we aantrekkelijke rondreizen (privé- en groepsreizen) ontwikkeld. Bovendien kan uw vakantie ook individueel worden ontworpen volgens uw wensen.

border=0 voor routesuggesties en verdere informatie.