Zuidoost-Azië tour: tips, ideeën, routes

border=0

De landen van Zuidoost-Azië kunnen uitstekend worden gecombineerd. Hieronder heb ik tips, ideeën en routes samengesteld voor een rondreis van enkele weken. Je kunt je tour zelf organiseren of boeken bij een touroperator.

Zuidoost-Azië is de bestemming van talloze reisfans. Liggend op de stranden van Krabi , het verkennen van de onderwaterwereld van Indonesië of het wandelen door de fantastische Angkor-tempels - velen dromen daarover.

Zuidoost-Azië tour: planning, tips en ideeën

De meeste vakantiegangers voelen zich eerst aangetrokken tot Thailand, voordat ze na een paar herhalingen de focus op de buurlanden herhalen. Omdat deze net zo aantrekkelijk zijn, zoals een blik op de mooiste stranden in Zuidoost-Azië bewijst.

Het zijn niet >Zuidoost-Aziatische tour .

Voordat u begint met de specifieke organisatie, moet u meteen aan het begin duidelijk maken hoe >

U kunt vervolgens een lijst maken met plaatsen die u interesseren. U kunt suggesties vinden op bijvoorbeeld Aziatische blogs of in reisgidsen. Er zijn een paar boeken over dit onderwerp die niet gericht zijn op slechts één land, zoals » Zuidoost-Azië. De eilandwereld « of » Zuidoost-Azië. De Mekong-regio « .

In mijn artikel "Alles wat je nodig hebt om te reizen" noem ik andere handige hulpmiddelen die je helpen mogelijke routes uit te werken.

Overweeg bij het plannen welke reistijd in welk land het meest geschikt is voor u. Hoewel je het hele jaar door naar de meeste landen kunt reizen, zijn er een paar dingen die je moet weten over het weer, het klimaat en de voor- en nadelen van hoog- en laagseizoen.

Het regenseizoen varieert afhankelijk van de regio. Sommige gebieden kunnen nog steeds goed worden afgelegd, zo>

Ontdek daarom voordat u boekt, bijvoorbeeld over de beste reistijd voor Thailand , het weer in Maleisië of het klimaat in Indonesië .

Er zijn enkele pagina's die zich volledig hebben gespecialiseerd in de optimale reistijd van de afzonderlijke landen. Houd er echter rekening mee: zelfs in Zuidoost-Azië houdt het weer niet >

Ik ben meerdere keren in Thailand Co. geweest tijdens het regenseizoen, ik vond het altijd leuk, omdat het op veel plaatsen nog warm is en de douches vaak van korte duur zijn. In ruil daarvoor lokken de hotels in het laagseizoen met lage prijzen en populaire toeristische bestemmingen zijn niet zo druk.

De toelatingseisen zijn heel anders. Afhankelijk van naar welk land u wilt gaan, moet u vooraf een visum aanvragen. Het goede is: in veel landen heb je de mogelijkheid om spontaan binnen te komen. U ontvangt dan een tijdelijk verblijfsrecht samen met de stempel in het paspoort.

Hier vindt u een overzicht met alle visum- en toegangsvereisten voor Zuidoost-Azië . Maar wees voorzichtig: de vereisten voor bijvoorbeeld het visum voor Thailand , het visum voor Vietnam of het visum voor Indonesië zijn de afgelopen jaren regelmatig bijgewerkt. Het kan dus geen kwaad om de startpagina van de ambassade opnieuw te bekijken als de reis dichterbij komt.

Er zijn directe vluchten naar bijna alle Zuidoost-Aziatische hoofdsteden, maar ze zijn meestal een beetje duurder dan bijvoorbeeld de verbindingen met een tussenstop, die worden aangeboden door Arabische of Chinese luchtvaartmaatschappijen.

Zuidoost-Aziatische reizigers vliegen vaak eerst naar Bangkok , zelfs als hun werkelijke reisbestemming niet Thailand is. Er zijn daar talloze lijnvluchten vanuit Europa, dus de kans op een goedkope vlucht is hier het grootst.

Vanaf de twee hoofdluchthavens Suvarnabhumi (BKK) en Don Mueang (DMK) heeft u een enorm scala aan verbindingen met buurlanden. Het gaat meestal door met de regionale low-cost luchtvaartmaatschappijen.

Andere hubs zijn Changi Airport in Singapore en Kuala Lumpur International Airport.

Natuurlijk hangt de keuze van de luchthaven van bestemming in de eerste plaats af van het land waarin u uw tour wilt beginnen.

U hoeft niet terug te gaan naar het startpunt aan het einde van de reis. Met een vlucht met open kaak, bijvoorbeeld, kunt u onderweg naar Bangkok vliegen en later terugkeren vanuit Singapore.

Zuidoost-Azië: rondreizen

Zuidoost-Azië heeft een uitstekend ontwikkeld vluchtnetwerk. Een aantal goedkope luchtvaartmaatschappijen concurreren om de gunst van reizigers. Met een beetje geluk beginnen binnenlandse vluchten vanaf 30 euro, maar verbindingen met buurlanden zijn meestal ook niet duur. Vluchtzoekmachines helpen u bij het plannen van uw reis als u weet welke luchthaven zich in de buurt van uw bestemming bevindt.

Je kunt heel goedkoop rondreizen als je niet vliegt. Of het nu gaat om een ​​minibus of een moderne dubbeldekker: er zijn talloze lijnen beschikbaar. Er zijn speciale aanbiedingen >

Het treinnetwerk in de afzonderlijke landen is meestal zeer beheersbaar, maar een goede optie in landen zoals Vietnam of Thailand.

Veerboten varen regelmatig naar alle toeristische eilanden.

Tickets zijn beschikbaar op de volgende platforms:

Als u niet alle fasen zelf wilt organiseren, kunt u deelnemen aan georganiseerde rondleidingen. U hoeft de hele reis niet met een organisator te plannen.

Maar u kunt bijvoorbeeld bepaalde fasen boeken als reismodules. U kunt hier suggesties voor vinden:

Rondleidingen zijn iets duurder dan wanneer u de reis zelf organiseert, maar u laat de planning over aan experts die de weg weten en u zich nergens zorgen over hoeft te maken.

Bovendien kunt u in korte tijd veel zien omdat de processen op de site in de loop der jaren zijn geperfectioneerd.

Als u geïnteresseerd bent in een rondleiding, maar de prijzen te hoog zijn, kunt u misschien een groepsreis door Zuidoost-Azië boeken .

Zuidoost-Azië Tour: route

Veel reizigers maken de fout om te veel te plannen bij het plannen. Het is niet raadzaam om binnen drie weken door vier tot vijf landen te haasten of om Zuidoost-Azië binnen twee maanden te zien. Natuurlijk is een overnachting op sommige plaatsen voldoende voordat u doorgaat. Gemiddeld moet u minimaal twee tot drie nachten per reisbestemming plannen. En voor een compleet land - behalve de kleine staten zoals Brunei of Singapore - zou ik drie tot vier weken berekenen. En dan hebben we het nog steeds alleen over de absolute hoogtepunten.

Plan dus tijdbuffers voor uw route. Het zou jammer zijn als je een prachtige plek ontdekt, maar snel moet reizen omdat de volgende bestemming al wacht.

Backpackers verbinden al tientallen jaren reisbestemmingen in Thailand, Laos, Cambodja en Vietnam. Dankzij de vele busverbindingen kan dit ook gemakkelijk over land worden gedaan.

Sinds de introductie van politieke hervormingen in Myanmar is het buurland van Thailand steeds vaker op de reisroute gezet. Aangezien er tot nu toe slechts enkele grensovergangen voor Europeanen zijn geopend, gaat de toegang meestal per vliegtuig.

Een andere populaire route is van Thailand via Maleisië naar Singapore. Als je naar Oost-Maleisië vliegt, kun je daar een heel andere wereld leren kennen in het Sultanaat van Brunei en de hoofdstad Bandar Seri Begawan .

Indonesië en de Filippijnen zijn eilandlanden die bijna altijd een >

Als u slechts 14 dagen hebt, moet u uw route bijzonder goed plannen om zoveel mogelijk tijd op mooie plekken en zo weinig mogelijk tijd in elk vervoermiddel door te brengen.

De combinatie van Thailand + Angkor (Cambodja) of Vietnam + Angkor is populair bij degenen die slechts twee weken beschikbaar hebben. Beide zijn goed te combineren.

Laos + Thailand, Laos + Vietnam en Laos + Cambodia zijn ook een goede combinatie voor een rondreis.

Een andere mogelijke tour is van Bangkok via Maleisië naar Singapore. Dat kan ook goed worden gedaan in twee weken.

Als u in korte tijd veel wilt zien en niet op elke cent in het reisbudget moet letten, kunt u een rondleiding door Zuidoost-Azië boeken . Dit wordt georganiseerd door experts en omvat alle transfers en, indien gewenst, (Duitstalige) gidsen.

De tijd is eigenlijk te kort voor een echte tour. Het is echter mogelijk om ten minste afzonderlijke landen met elkaar te combineren. Hier zijn twee voorbeelden van talloze opties:
Route A: Thailand en Cambodja

Route B: Thailand, Maleisië, Singapore

Je hebt iets meer opties als je vier weken weg bent. Hier zijn twee suggesties.

Route A: Thailand, Cambodja, Vietnam

Route B: Thailand, Laos, Cambodja

In twee tot drie maanden heeft u de mogelijkheid om veel indrukken te verzamelen. Een goede optie is de route via Noord-Thailand (Chiang Mai, Pai, Chiang Rai) naar Laos (Luang Prabang, Muang Ngoi Neua , vlakte van de kleikannen ) en vervolgens naar het noorden van Vietnam (bijvoorbeeld Sapa , Hanoi en Halong Bay ).

Dan kunt u comfortabel van Hanoi >Hue , Hoi An , Mui Né ). Van daaruit gaat het verder naar de Mekong Delta naar de drijvende markten en naar Phu Quoc . Dan verlaat je Vietnam en heb je nog tijd voor een omweg naar Cambodja (bijvoorbeeld Phnom Penh, Angkor, Battambang , Sihanoukville of Koh Rong ) voordat je terugkeert naar Thailand.

Als onderdeel van je tour kun je je natuurlijk ook concentreren op de stranden in het zuiden van Thailand (bijvoorbeeld Phuket , Krabi , Koh Lanta ), vervolgens reizen door Maleisië ( Penang , Cameron Highlands) en later vliegen van Kuala Lumpur naar Vietnam of Cambodja.

Een reis van Bangkok naar Myanmar wordt ook aanbevolen. In twee weken heb je de kans om bijvoorbeeld Yangon , Bagan , Mandalay en Inle Lake te bezoeken.

Zuidoost-Azië tour: tips

Tot slot nog een paar handige tips om u te helpen bij het plannen van uw reis.

  1. Ontdek vroeg welke vaccinaties worden aanbevolen voor uw reisbestemmingen. Het is het beste om drie maanden voor het begin van uw reis een arts te raadplegen met een focus op tropische geneeskunde.
  2. Het wordt ook aanbevolen om in geval van nood wat medicatie mee te nemen. Hier vindt u tips voor de EHBO-kit voor Zuidoost-Azië .
  3. Neem niet teveel dingen mee! Vooral als je veel reist, is het vervelend als je koffer of rugzak te zwaar is. Ik heb een paklijst gemaakt voor Zuidoost-Azië die rekening houdt met alle mogelijke omstandigheden. Verwijder eenvoudig de dingen die je daar niet nodig hebt.
  4. Koop een simkaart op de site. In de meeste Zuidoost-Aziatische landen kunt u eenvoudig een prepaid simkaart kopen. Dit geeft u de mogelijkheid om zeer goedkoop te bellen en - wat waarschijnlijk nog be>
  5. Vraag een internationaal rijbewijs aan als u ter plaatse een auto wilt besturen (dit is niet in alle landen mogelijk). Je kunt dit voor 15 euro krijgen bij de wegverkeersdienst. Het is drie jaar geldig.
  6. Bespaar geld met de juiste creditcard. In sommige landen brengen banken hoge kosten in rekening voor geldopnames die slechts enkele kredietinstellingen in uw thuisland u kunnen vergoeden. In mijn tekst onthul ik wat deze zijn voor de beste creditcard voor Thailand en Zuidoost-Azië .
  7. Ik heb veel droombestemmingen in de regio samengesteld in mijn Backpacking Guide in Zuidoost-Azië .

Beter geïnformeerd, meer ervaring!

Klassiek of insider-tip: vind de mooiste bestemmingen en routes .
Blijf op de hoogte van hoe u onderweg geld kunt besparen en ontvang nuttige tips en informatie voor uw reis .
Raak geïnspireerd en verzamel nieuwe ideeën . Ontvang het beste nieuws uit Zuidoost-Azië regelmatig in uw mailbox met slechts één klik!

Hier vindt u informatie over gegevensbescherming, analyse, intrekking.

Fantastische reizen naar Zuidoost-Azië

Wil je naar Thailand, Vietnam, Laos of Cambodja? Droom je van een vakantie op de Filippijnen of in Myanmar? Bekijk dan onze aanbiedingen. Samen met lokale touroperators in de afzonderlijke landen hebben we aantrekkelijke rondreizen (privé- en groepsreizen) ontwikkeld. Bovendien kan uw vakantie ook individueel worden ontworpen volgens uw wensen.

border=0 voor routesuggesties en verdere informatie.