Gids Tips Klussen

Wat te doen met je Immersion Bizuslugi

Wist u dat een staafmixer, hoewel vrij goedkoop in vergelijking met andere keukengereedschappen, uiterst nuttig is in veel verschillende recepten. Voor een groot aantal recepten is het zelfs een voorkeuroptie boven de gewone aanrechtblender, omdat het dingen zo veel eenvoudiger en sneller maakt. Een voorbeeld hiervan is het maken van soep, waarbij je moet wachten tot de gekookte ingrediënten zijn afgekoeld voordat je ze in de mengbeker hebt gepureerd. Met een staafmixer kunt u hete ingrediënten pureren in de pot waar ze worden gekookt zonder te wachten of de inhoud over te dragen. Om het meeste profijt uit je immersion blender te halen, moet je je eerst bewust zijn van alle verschillende manieren waarop je het kunt gebruiken. Hier zijn enkele van de banen waar ik mijn immersie-menger voor gebruik en de reden waarom ik het houd schat:

Soep:

Het maken van verse zelfgemaakte soepen is de be>

Tomatensaus:

Je dompelmenger is de beste tool voor het maken van allerlei sauzen, maar de klassieke tomatensaus is mijn favoriet. Je zult de tomaten eenvoudig met de gewenste kruiden moeten koken tot ze zacht zijn en de staafmixer in de pot dompelen om alles tot een dikke, gladde pasta te pureren. Je kunt het als pizzasaus gebruiken of het mengen met pasta en wat gehaktballen voor een snel, heerlijk diner.

Salsa:

Net als alle andere recepten voor de immersie-menger is deze ook heel eenvoudig. Je hoeft alleen maar de ingrediënten in een hoge kruik te doen en ze te mengen met de staafmixer. Als u een grotere consistentie wilt, moet u op het juiste moment stoppen met het mengen wanneer u de gewenste textuur bereikt. Ik voeg graag uien, koriander, tomaten, knoflook, zout, peper en citroensap toe aan mijn salsa, maar je kunt het recept aanpassen aan de combinatie van ingrediënten waar je het meest van houdt.

Pannenkoekenbeslag:

Hoewel het mengen van ingrediënten om pannenkoekenbeslag te maken misschien eenvoudig lijkt met een vork van een garde, doe ik het graag met mijn staafmixer, omdat het alles zoveel mooier en gelijkmatiger verwerkt. Je zult nooit knollen meel in je pannenkoek of wafelbeslag vinden als je het samen brengt met een staafmixer.

Smoothies:

Hoewel ik moet toegeven dat een staafmixer niet de beste kandidaat is voor de klus, maar in de afwezigheid van een krachtige blender, zal hij het werk bijna net zo goed doen. Het enige probleem is dat je geen ijs of bevroren ingrediënten kunt toevoegen wanneer je smoothies maakt met een staafmixer. Voeg naast je favoriete fruit voldoende vloeistof toe in de vorm van water, melk of sap voor de blender om alles soepel en gemakkelijk te mengen.

Mayonaise:

Als je nog nooit eerder mayonaise hebt gemaakt, zul je verbaasd zijn hoe eenvoudig het is om te maken met 3 van de meest basale ingrediënten die bijna altijd beschikbaar zijn in elke keuken. Alles wat je nodig hebt zijn wat eieren, zout, olie en natuurlijk je onderdompelmenger! Voeg zout en dooiers van 2 eieren toe aan een hoge kruik en meng het net genoeg om de dooiers te breken. Voeg een beetje olie tegelijk toe terwijl je mixt en wacht tot elke partij olie volledig is opgenomen voordat je er meer toevoegt. Stop met mengen als je denkt dat de mayonaise de juiste textuur voor je smaak is.

Dit zijn slechts enkele van de recepten die ik graag maak met mijn staafmixer. De lijst met alle dingen die een staafmixer kan doen, stopt hier helemaal niet. Zodra u het gaat gebruiken, zult u ontdekken hoe waardevol het is!

Word lid van de discussie