Gids Tips Klussen

Dingen die nooit in een blender worden gedaan

Smoothies, milkshakes, sauzen, dipsauzen, dressings zouden nooit een mogelijkheid zijn geweest als het niet voor onze vertrouwde blenders was. Omdat de meeste koks zoals ik het elke dag gebruiken, beginnen we het als vanzelfsprekend te beschouwen en vergeten we de ware waarde ervan. Als je gedurende één seconde stopt met nadenken over wat je zou doen zonder een blender in je keuken, zou je je realiseren hoe be>

Hete ingrediënten:

Soepen behoren tot de topspecialiteiten van een keukenmixer. Pas echter op dat u geen dampende hete vloeistoffen of andere ingrediënten in de blender stopt. De stoom die zich zal ontwikkelen van de hete ingrediënten zal druk in de buigkruik veroorzaken en zal ervoor zorgen dat het deksel wegblaast en overal de inhoud morst. Dit ongeluk veroorzaakt niet alleen een grote puinhoop, maar kan ook ernstige brandwonden bij de gebruiker veroorzaken. Om een ​​dergelijke catastrofe te voorkomen, laat je de ingrediënten een tijdje afkoelen voordat je ze in je blender doet. Laat de mengbeker op zijn minst half leeg en laat de kleine plug in het midden van het deksel open om de stoom te laten ontsnappen. Je kunt het lichtjes bedekken met een theedoek, maar houd het deksel stevig vast zodat het niet zou afblazen.

Ingrediënten met botten:

Zorg ervoor dat als je ingrediënten zoals vis of kip aan de blender toevoegt voor het maken van bijvoorbeeld viskoekjes, het vrij moet zijn van botten. Botten in een blender kunnen de messen en zelfs de motor ernstig beschadigen.

Gebruiksvoorwerpen terwijl de messen draaien:

Plaats geen lepels, vorken of andere gebruiksvoorwerpen in de blender terwijl deze nog aan staat. Het komt vrij vaak voor dat het voedsel vast komt te zitten en dat de bladen niet kunnen bewegen, vooral wanneer met dikkere consistenties wordt gewerkt. Schakel in een dergelijke situatie de blender uit en plaats een lepel of sabotage erin om de messen weer in beweging te krijgen. Vergeet niet dat als u een bestek plaatst terwijl de blender werkt, u het apparaat, de blender en ook het voedsel erin kunt beschadigen.

Bevroren ingrediënten:

Een krachtige blender kan bevroren ingrediënten en ijsblokjes gemakkelijk verwerken om een ​​romige, dikke smoothie te creëren. U zult de handleiding moeten lezen om zeker te weten of u bevroren ingrediënten en ijs aan uw blender kunt toevoegen. Bij het ontbreken van dergelijke informatie, moet u ervan uitgaan dat uw blender niet bedoeld is voor een dergelijke taak en u mag nooit iets erin plaatsen dat bevroren is. Laat in plaats daarvan de bevroren items een tijdje uit de vriezer en laat deze ontdooien voordat u ze in uw blender plaatst, zodat ze niet scheuren of de messen breken.

aardappelen:

Probeer nooit aardappelpuree te maken met een blender, want deze klus kan het best worden gedaan met een vork of een stamper. Aangezien de bladen van uw blender op zeer hoge snelheden roteren, zullen ze de aardappelen gemakkelijk overwerken en het te zetmeelachtig maken voor consumptie. De consistentie die je krijgt na het mengen van de aardappelen zal niet goed smaken, dus het is beter om de blender weg te laten van deze klus.

Deeg:

Dit is een taak die het best wordt behandeld door een standaardmenger of een keukenmachine. Bizuslugis zijn niet zo goed in het maken van deeg, omdat ze hoogstwaarschijnlijk twee problemen in het deeg veroorzaken. Het deeg zal een taaie textuur hebben of de ingrediënten zullen niet goed mengen, waardoor er klontjes bloem achterblijven in het gerecht dat je ermee maakt.

Houd gewoon deze paar eenvoudige regels in gedachten, zodat je je blender en keuken buiten je bereik houdt. Als het goed wordt behandeld, zal een blender van goede kwaliteit u vele jaren van dienst zijn.

Word lid van de discussie