Paklijst voor duiken en snorkelen

border=0

Je rugzak is toch al zo vol en je vraagt ​​je af of je echt je eigen spullen mee moet nemen om te duiken of snorkelen?

Mijn eerste antwoord is: nee!

De duikscholen zijn meestal goed uitgerust en hebben alle apparatuur in bijna alle gangbare maten op voorraad. De huurprijs is inbegrepen in de prijs van de duik of duikcursus.

Uitrusting wordt meestal ook geleverd voor snorkeltours, ten minste duikbrillen en snorkels kunnen altijd worden geleend. De betere aanbieders hebben ook vinnen in hun assortiment.

Als snorkelen of duiken slechts een klein onderdeel van uw reis zijn, kunt u echt op bagage besparen.

Er zijn echter ook redenen om uw eigen apparatuur te kopen:

  1. Met je eigen uitrusting kun je op elk moment beginnen met snorkelen vanaf je strand als er een interessante onderwaterwereld is. U hoeft niet te vertrouwen op terugkeerperiodes en geld te besparen op de middel>
  2. Als je eenmaal een bril hebt gevonden die bij je past, verspil je geen tijd meer aan het aanpassen van je bril tijdens je tours.
  3. Als u zeer grote voeten hebt, is het vaak het geval dat de bijbehorende vinnen ontbreken of alleen in kleine aantallen beschikbaar zijn. Te kleine vinnen veroorzaken pijnlijke blaren.
  4. Vanuit hygiënisch oogpunt vinden veel mensen hun eigen snorkel- of duikpak voordelig.

Paklijst duiken snorkelen

Natuurlijk zijn dit heel klassiek: duikbrillen ( hier bij Bol.com ) en snorkels ( hier bij Bol.com ) ). Als u krachtig inhaleert, moet de bril zonder een band aan uw gezicht kleven. Als je >hier bij Bol.com ) het maakt het zoveel gemakkelijker.

Er is een enorme selectie vinnen ( hier op Bol.com ). Ik raad die aan waar je de riem aan de achterkant kunt openen (met kliksluiting) om met je voet in te stappen.

Dit is geweldig en je kunt gewoon de vinnen in het water zetten. Het is het beste om ze samen met voetjes te krijgen ( hier bij Bol.com ). Ze maken het ook gemakkelijker om het water in te gaan, bijvoorbeeld wanneer er veel stenen of koraalschroot is. Ik wil nooit meer met andere vinnen het water in.

Het risico op zonnebrand is bijzonder groot tijdens snorkeltochten. En het constante slagroom is vervelend, vooral als er weinig ruimte op de boten is en er slechts een paar minuten tussen de verschillende plaatsen zijn. Een shirt met UV-bescherming ( hier bij Bol.com ) is zeer aangenaam. Het biedt ook het bovenlichaam een ​​beetje extra bescherming tegen scherpe randen van koralen of stenen.

Shortys ( hier bij Bol.com ) en duikpakken ( hier bij Bol.com ) zijn de juiste keuze voor u als u regelmatig duikt. Ik zou dit echter niet aanbevelen voor de beginnerscursus. Kijk eerst of duiken echt leuk voor je is en krijg advies over hoe dik het pak moet zijn.

Als je regelmatig duikt, heb je op een gegeven moment je eigen duikcomputer ( hier bij Bol.com ) op uw ver>

Een rifleider ( hier bij Bol.com ) is een leuke zaak. Zodra je weer op je boot stapt, kun je de vissen en planten bepalen die je hebt gezien. De laatste twee reizen had ik hem echter zelf niet bij me. Ik vond het be>

Tijdens het snorkelen heb ik > gefotografeerd. De camera is waterdicht tot een diepte van 7 meter. U kunt hier voorbeeldfoto 's vinden: Tanote Bay Surin Islands . Hier vindt u het goed beoordeelde opvolgermodel .

Nu gebruik ik mijn Qumox SJ4000 (hier het nieuwste model ). U kunt voorbeeldfoto 's vinden in mijn artikel over snorkelen in Sulas Garden (Malediven). De beste (en duurste) action cam is de GoPro .

Goede snorkeluitrusting is ook verkrijgbaar bij Globetrotter .

Beter geïnformeerd, meer ervaring!

Klassiek of insider-tip: vind de mooiste bestemmingen en routes .
Blijf op de hoogte van hoe u onderweg geld kunt besparen en ontvang nuttige tips en informatie voor uw reis .
Raak geïnspireerd en verzamel nieuwe ideeën . Ontvang het beste nieuws uit Zuidoost-Azië regelmatig in uw mailbox met slechts één klik!

Hier vindt u informatie over gegevensbescherming, analyse, intrekking.

Fantastische reizen naar Zuidoost-Azië

Wil je naar Thailand, Vietnam, Laos of Cambodja? Droom je van een vakantie op de Filippijnen of in Myanmar? Bekijk dan onze aanbiedingen. Samen met lokale touroperators in de afzonderlijke landen hebben we aantrekkelijke rondreizen (privé- en groepsreizen) ontwikkeld. Bovendien kan uw vakantie ook individueel worden ontworpen volgens uw wensen.

border=0 voor routesuggesties en verdere informatie.