Gids Tips Klussen

Hoe je vieze blender diep te reinigen

Naast hun bruikbaarheid in tal van moeilijke keukentaken, trekken blenders ook klanten aan met de eenvoudige schoonmaak die ze bieden. Als je het slim doet, is het schoonmaken van een vuile blender net zo snel als het tellen tot 30! Het kan ook een heel moeilijke taak worden als het niet meteen na gebruik wordt schoongemaakt. De keuze is aan u, of u nu een baan van 30 seconden of een inspanning van 15 minuten voor uzelf wilt. Hier zijn enkele eenvoudige tips die u kunt volgen om uw blender schoon en netjes te houden zonder onnodige inspanningen:

30 Tweede opruiming:

We hebben vaak tijd nodig en het is niet mogelijk om voor een uitgebreide opruiming te gaan. Maak je geen zorgen, want deze 30 seconden-hack zal de taak net zo goed uitvoeren als een uitputtende schrobtechniek. Je zult gewoon je blender halverwege moeten vullen met lauw water, samen met een paar druppels wat milde afwasmiddel. Bevestig het deksel op de werper en bevestig de werper aan de motorbasis. Laat de machine een paar seconden draaien en laat de blender zijn magie werken! De vermenging van het zeepwater verwijdert alle resten van de ingrediënten die u eerder hebt verwerkt. Verwijder de kruik, haal het deksel eraf en gooi de inhoud in de gootsteen weg. Spoel de kan en het deksel af met water en het werk is gedaan!

Koppige vlekken aanpakken:

We mogen af ​​en toe lui zijn als we gewoon willen genieten van het heerlijke glas smoothie dat we net hebben gemaakt, en het opruimen laten staan ​​voor later. De voedselresten die drogen en vast komen te zitten, zijn niet zo'n groot probleem, want daar hebben we ook een handige tip voor. Voeg in je vuile blender gewoon warm water, een beetje afwasmiddel en 1 eetlepel bakpoeder toe. Plaats het deksel erop en laat het apparaat een paar seconden draaien. Gooi de inhoud in de gootsteen weg en scrub de werper en het deksel met een zachte spons en warm water. Spoel het goed met water.

De basis schoonmaken:

Denk eraan om de basis van de blender nooit in water te plaatsen, omdat dit de plaats is waar de motor is gehuisvest en kan worden beschadigd als er water in komt. Om de blenderbasis van voedselvlekken schoon te maken, moet u het eenvoudig met een vochtige zachte doek afvegen. Om hardnekkige vlekken te verwijderen, kunt u ook een druppel afwasmiddel op de vochtige doek aanbrengen voordat u de bodem hiermee afveegt. Als de basis knoppen heeft, hopen zich na verloop van tijd voedselresten op. U zult een zachte tandenborstel of Q-tips moeten gebruiken om deze schoon te maken, omdat deze hoekjes moeilijker te bereiken zijn met een doek. Als u klaar bent met schoonmaken, droogt u het basisstation af met een zachte, schone doek.

Weer in elkaar zetten en opslaan:

Wanneer u klaar bent met het wassen van de blender en het afvegen van de basis, laat u hem een ​​tijdje drogen. Zorg ervoor dat alle onderdelen vrij zijn van vocht voordat u ze opslaat, omdat vocht de groei van bacteriën kan stimuleren. Om de blender op te slaan, wordt sterk aangeraden om alle onderdelen opnieuw samen te stellen met de werper bevestigd aan de basis en het deksel bevestigd aan de pitcher, zodat alles op één plek zit en niet verdwaalt. De meeste huishoudens gebruiken hun blender regelmatig, wat de reden is waarom het meestal op het aanrecht wordt bewaard, zodat het gemakkelijk toegankelijk is. Als het alleen af ​​en toe wordt gebruikt voor gebruik, kunt u het in een kast opslaan om ruimte te besparen voor een ander gebruik.

Word lid van de discussie