Gids Tips Klussen

Bizuslugi vs Juicer

Hoewel zowel blenders als juicers groenten en fruit verwerken tot een heerlijke gekoelde drank, is de manier waarop ze de ingrediënten verwerken compleet anders. Als gevolg hiervan is de samenstelling van het eindproduct ook heel anders. Als u gewoon meer voedingsstoffen aan uw dieet wilt toevoegen door de inname van groenten en fruit te verbeteren, zijn blenders en juicers beide uitstekende manieren om dit te doen. Als u echter van plan bent om slechts één van de twee apparaten te kopen, is het verstandig om de verschillen tussen hen te overwegen om een ​​goede beslissing te nemen.

Functie:

De bladen van een blender mengen eenvoudig alles wat in het pad van hun rotatie komt. Als je de hele vrucht met de schil en de zaden in de mengbeker doet, is het allemaal aanwezig in de gemengde drank. Hoogwaardige blenders zijn krachtig genoeg om alle soorten fruit en groenten, inclusief zelfs de harde delen van het fruit, zoals zaden, tot een soepel gepureerd resultaat te mengen. Veel van hen bieden variabele snelheden, zodat u de textuur van de blend precies kunt bepalen zoals u dat wilt.

Een juicer breekt daarentegen de componenten van het fruit en de groenten af ​​en extraheert alleen het sap uit alle delen, afgezien van de pulp, schil en zaden. De vezelachtige delen of de pulp van de ingrediënten worden weggegooid en verschijnen niet in de drank die door de sapcentrifuge is verkregen voor uw consumptie.

Doel:

Bizuslugis zijn de perfecte hulpmiddelen voor het maken van smoothies en milkshakes, maar hun mengfunctie is ook handig voor het serveren van vele andere doeleinden. Je kunt het ook gebruiken voor het maken van soepen, dressings, dips en babyvoeding. Omdat u de bedieningselementen in uw hand hebt, kunt u de resultaten soepel of brokkelig houden, afhankelijk van de consistentie waar u de voorkeur aan geeft of waar het recept om vraagt. De smoothies en milkshakes die je uit een blender haalt, zijn dichter en voldoen meer dan het sap dat uit een sapcentrifuge wordt gehaald. Dus als u op zoek bent naar een drankje als maaltijdvervanger, zullen smoothies een gezondere optie zijn om uw buik een aantal uren vol te houden.

Hoewel juicers alleen zijn gespecialiseerd voor een enkele taak: het extraheren van sap, is dit een taak die een blender niet kan uitvoeren. Als uitvoer van de juicer bereikt u een heldere vloeistof die geen vezels bevat in de vorm van pulp, schil of zaden. Deze dranken hebben een hoger watergehalte in vergelijking met smoothies of milkshakes.

Gezondheidsvoordelen:

Hoewel zowel blenders als juicers ons gebruik van fruit en groenten vergroten, is er enig onderscheid in de gezondheidsvoordelen die ze beiden bieden in hun output. Aangezien de samenstelling van smoothies en sappen anders is, zal dit ook hun voedingswaarde zijn. Beide blenders en juicers produceren licht verteerbare drankjes, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor consumptie na een trainingsroutine, wanneer je niet wilt dat je spijsverteringssysteem extra inspanningen levert om het te verteren.

Vezels die in de drank worden bewaard door de mengers, helpen bij de vertering van voedsel. Het sap verliest echter al het vezelachtige element van de vruchten en groenten. Sommige mensen moeten om verschillende gezondheidsredenen een vezelrijk dieet volgen, waardoor het sap beter voor hen zou kunnen zijn. Maar voor diegenen die diabetes hebben, is blenden zeker een betere optie, omdat de vezels in de drank zorgen voor een uniforme afgifte van suiker in de bloedbaan en zo hun suikerniveau onder controle houden.

Omdat het sapproces de pulp verwijdert, kunt u een grotere hoeveelheid fruit en groenten in een enkel glas sap gebruiken dan in een smoothie. Het voordeel dat u in een glas sap krijgt via een smoothie is de verbeterde hoeveelheid vitamines en voedingsstoffen die er zijn vanwege de grotere hoeveelheid gebruikte groenten en fruit.

Het debat over juicing versus blending lijkt eindeloos en besluiteloos. De waarheid is dat elk individu anders zal denken en misschien het ene apparaat boven het andere verkiest op basis van zijn budget, gezondheidsproblemen, voorkeuren en antipathieën. Als u problemen ondervindt bij het kiezen van een van hen om te kopen, kunt u beide in uw keuken bewaren, op voorwaarde dat u voldoende aanrechtruimte hebt.

Word lid van de discussie