Update 2019: wat is de beste creditcard voor Thailand en Zuidoost-Azië?

border=0

Bent u op zoek naar de optimale creditcard voor uw reizen? Hier kunt u zien welke providers u in het buitenland veel geld kunnen besparen. Ik heb de creditcards vergeleken en u laten zien welke kaarten u kunt gebruiken om geld op te nemen en gratis in vreemde valuta te betalen buiten Europa. En natuurlijk ook degene die u de buitenlandse kosten van de lokale banken vergoedt.

Gelukkig zijn de tijden dat je je zorgen moest maken over hoe reischeques werken en hoeveel geld je mee moet nemen tijdens je reis al >

Dienovereenkomstig, als u uw paspoort en een creditcard bij u heeft, kan u onderweg niet veel gebeuren.

Op basis van mijn ervaring en intensief onderzoek is deze uitgebreide bijdrage gecreëerd. Als u geen tijd hebt om het volledig te lezen, volgt hier een korte samenvatting:

De be>
 • Door de juiste creditcard te kiezen, kunt u nog steeds veel geld besparen op uw reizen.
 • mehr erstattet. De buitenlandse kosten van maximaal 5 euro per opname, die bijvoorbeeld bij geldautomaten in Thailand of de Filipijnen worden gemaakt, worden sinds 2016 niet terugbetaald door de banken comdirect en DKB.
 • Op dit moment kunt u deze buitenlandse kosten alleen terugkrijgen met de 1plus Visa Card van Santander . Het is de enige kaart die u in geen enkel land ter wereld echt geld kost. En daarmee mijn aanbeveling als de beste reiscreditcard .
 • Bovendien maakt de Santander-creditcard ook gratis betaling in vreemde valuta mogelijk, wat slechts enkele andere gratis creditcards toestaan ​​(bijvoorbeeld als u betaalt voor hotels, vluchten, reizen, enz. Buiten Europa in lokale valuta).
 • Medewerkers kunnen de Santander-creditcard aanvragen. De bank vraagt ​​vaak om een ​​bewijs van salaris van de afgelopen drie maanden. Er is echter nog steeds geen bindende verklaring in welk geval stagiairs en studenten de kaart ontvangen. De Santander-creditcard is ook beschikbaar voor studenten en kan in principe ook aan zelfstandigen worden verstrekt.
 • Als alternatief voor de Santander-kaart is de Genial Card van Hanseatic Bank beschikbaar sinds september 2019. Dit is permanent gratis, u kunt wereldwijd gratis geld opnemen en in vreemde valuta betalen. Alleen de buitenlandse kosten van de machinisten worden niet vergoed.

Het alternatief met een zichtrekening. In het geval dat u ook een betaalrekening nodig heeft of uw aanvraag voor Santander wordt afgewezen, zijn er andere aantrekkelijke aanbiedingen:

 • Als u ook een gratis zichtrekening nodig hebt, raad ik de populaire DKB-creditcard aan , die interessant is voor zowel reizen als het dagelijkse leven thuis vanwege het aantrekkelijke totaalpakket. Sinds 2017 echter alleen als u het account "actief" gebruikt. Dit betekent dat er minimaal 700 euro per maand wordt ontvangen. Als u aan deze vereiste voldoet, kunt u gratis geld in vreemde valuta betalen en opnemen (behalve de buitenlandse kosten). Ab sofort bietet die DKB bei diesem Konto besondere Angebote für Studenten an (ISIC-Studentenausweis mit vielen Vorteilen). Update: de DKB biedt nu speciale aanbiedingen voor studenten met dit account (ISIC-studentenkaart met veel voordelen).
 • Als u bijvoorbeeld een betaalrekening nodig hebt die u geld bespaart voor uw reizen, maar vele maanden van het jaar ongebruikt blijft, is comdirect de betere keuze. Met deze kaart kunt u wereldwijd gratis geld opnemen en heeft u een gratis betaalrekening zonder verplichtingen. Hier beveel ik echter ook de Santander-creditcard of de Genial Card aan, zodat u ook gratis kunt betalen in vreemde valuta (in restaurants, hotels, enz.).
  Over het algemeen is het raadzaam om meerdere creditcards te gebruiken. Hieronder noem ik andere interessante creditcards.

Tips en informatie over creditcards tijdens het reizen

Het volgende artikel is vrij >

U kunt het volgende doen met een creditcard thuis en onderweg over de hele wereld:

Bij geldautomaten:

 • Contant geld opnemen

Op internet:

 • Boek en betaal voor vluchten, kamers, rondleidingen. Hetzelfde geldt voor eVisa-toepassingen.
 • Reserveringen maken (vaak is het kaartnummer alleen nodig als beveiliging)

In hotels, restaurants, winkels, autoverhuurbedrijven, enz.:

 • Betaal rekeningen
 • Waarborgsom (bijvoorbeeld creditcardgegevens worden ingelezen bij het huren van een auto en bij de receptie van dure hotels)

In tegenstelling tot een creditcard kunt u op veel websites niet met de EC-kaart betalen of boekingen maken. Wanneer u door Zuidoost-Azië reist, kunt u ze bijvoorbeeld niet gebruiken om te betalen bij de kassa in een hotel of supermarkt.

Met EC-kaarten met het Maestro- of Cirrus-symbool kunt u echter contant geld opnemen bij geldautomaten. Uw bank brengt hiervoor echter hoge kosten in rekening. Kaarten met een V-Pay-symbool zijn nutteloos in Zuidoost-Azië. Het betalingssysteem wordt daar niet geaccepteerd.

Ik neem altijd twee creditcards van verschillende providers mee op reis. Het kan altijd gebeuren dat er problemen zijn met het opnemen van geld. Hier kunnen vele redenen voor zijn. Soms wordt een kaart niet geaccepteerd, soms is de machine kapot. Er kan echter ook een probleem zijn met uw account. U bent misschien vergeten te debiteren en uw kredietlimiet is nu opgebruikt. Of uw kaart is geblokkeerd vanwege verdachte accountactiviteit. Dan is het een voordeel als u een tweede optie heeft.

Trouwens: voor noodgevallen heb ik nog steeds 150 euro contant bij me, die ik kan wijzigen als er geen manier meer is om geld op te nemen. Maar dat is in al die jaren nooit gebeurd.

Zowel Visa als Mastercard zijn wijdverbreid in Zuidoost-Azië en hebben een dicht netwerk van acceptatiepunten. De distributie bij Amex en Diner's Club is minder goed.

Met alle gangbare hotel- en vluchtboekingsportals is betaling met Visa of Mastercard mogelijk.

U moet even de tijd nemen om uw creditcard te kiezen. Omdat overal kosten op de loer liggen. Afhankelijk van de provider kunnen deze zijn:

 • Vergoedingen voor het openen van een account
 • Aanmaakkosten creditcard
 • Accountbeheerkosten (vaak is een minimale maandelijkse storting vereist om ze te voorkomen)
 • Vergoedingen voor betalingen in een vreemde valuta
 • Geldopnamekosten
 • Buitenlandse kosten aan de geldautomaat

De Santander-creditcard is momenteel de enige die deze kosten niet oploopt en de kosten van derden worden vergoed.

Veel creditcardaanbieders brengen kosten in rekening van maximaal EUR 100 of meer voor het jaarlijkse gebruik van hun kaart, uiterlijk vanaf het 2e jaar. Maar er zijn ook een aantal providers die hun kaarten gratis aanbieden. Om ze te vergelijken, moet u de volgende punten bekijken.

Veel creditcardproviders brengen kosten in rekening wanneer u contant geld opneemt bij geldautomaten buiten Europa. Het bedrag is gebaseerd op het opgenomen bedrag. Hier zijn een paar voorbeelden van wat grote Duitse banken in rekening brengen voor het opnemen van geld, bijvoorbeeld in Thailand (op basis van het totale bedrag):

 • Deutsche Bank: tot 1,75%
 • Sparkasse: tot 3,5%
 • Postbank: tot 1,85%
 • Commerzbank: tot 3,5%

Met de creditcards die ik onder punt 6 presenteer, is het opnemen van geld echter wereldwijd gratis!

Ongeacht of uw bank u kosten in rekening brengt voor het opnemen van geld buiten Europa, kunnen in sommige landen geldautomaten u een extra vergoeding vragen.

bijvoorbeeld:
Je kunt 5.000 baht opnemen bij een geldautomaat in Bangkok. De Thaise bank brengt extra 180 tot 220 baht in rekening voor deze opname (dit is ongeveer 5,07 tot 6,20 euro).

De tarieven zijn onafhankelijk van hoeveel u opneemt. En ze zijn opnieuw verschuldigd bij elke verdere intrekking! Zelfs als er geen kosten van uw bank zijn, is dat veel geld. Als u om de drie dagen geld opneemt tijdens een vakantie van drie weken, krijgt u ongeveer 25 euro.

De enige bank die u dit bedrag in de toekomst op verzoek zal terugbetalen, is de Santander Bank .

De comdirect bank stopte deze goodwillbetalingen op 15 februari 2016, de DKB op 1 juni 2016.

In de volgende landen in Zuidoost-Azië worden extra kosten per opname in rekening gebracht:

 • Cambodja $ 4 - $ 5 (€ 3,54 - € 4,43)
 • Laos 20.000 - 40.000 KIP (€ 2,06 - € 4,12)
 • Myanmar: 5.000 kyat (€ 2,87)
 • Filippijnen 200 PHP (€ 3,37)
 • Thailand 180 - 220 baht (€ 5,07 - € 6,20)
 • Vietnam: 20.000 - 50.000 dong (€ 0,76 - € 1,91)

Opmerkingen:

 • Wisselkoersen vanaf 06.05.2018
 • In sommige landen zijn er geïsoleerde banken in de genoemde landen, van wie de geldautomaten gratis geld kunnen opnemen.

De meeste banken brengen extra kosten in rekening voor uw buitenlandse opdracht als u niet in euro's betaalt, maar in de respectieve nationale valuta ("vreemde valuta").

bijvoorbeeld:
U betaalt de rekening voor uw hotel in Thailand of uw duikcursus in Indonesië met een creditcard. Het bedrag wordt weergegeven in de lokale valuta "Baht" of "Rupee". In dit geval moet u bij bijna alle banken tussen 1,5 en 2 procent van het factuurbedrag betalen.

Uitzonderingen zijn Santander, de geniale kaart van de Hanseatic Bank en de DKB (zie hieronder).

Welke creditcard is het beste voor Thailand en andere landen in Zuidoost-Azië

In dit geval is de doorslaggevende factor voor "beste" voor mij directe kostenvermijding. Er zijn creditcards waarmee u kunt deelnemen aan bonusprogramma's of kortingen kunt ontvangen. Ik zal daar in punt 9 op ingaan.

Het volgende gaat over hoe u direct geld kunt besparen en kosten kunt vermijden. De DKB Visa-kaart is al >

Voor- en nadelen van elke creditcard

Santander 1plus VISA-kaart

voordelen:

 • geen jaarlijkse vergoeding
 • Wereldwijd gratis geld opnemen.
 • Buitenlandse kosten worden op verzoek aan de kaarthouder terugbetaald (er is geen andere kaart).
 • Betaal wereldwijd in vreemde valuta (nationale valuta) zonder kosten.
 • 1% korting voor het wereldwijd tanken (als de Santander Visa Card aan mij is betaald, maximaal 400 euro omzet per maand)
 • U kunt uw bestaande betaalrekening gebruiken voor de afschrijvingen.
 • Update: Video-Ident is sinds juli 2019 mogelijk, dus je bespaart veel tijd bij het registreren. Op verzoek vult een bankmedewerker uw aanvraag in nadat u zich heeft geregistreerd.

nadelen:

 • 13,16% leenrente als u uw account niet op tijd volledig in evenwicht brengt
 • relatief hoge kosten voor speciale services (vervangende kaart, nieuw pincode, etc.)
 • Geldopnames maximaal € 300 per dag
 • Slechts 5% van het bedrag wordt gedebiteerd als onderdeel van het maandoverzicht. U moet de rest met de hand overbrengen. Anders is rente verschuldigd.
 • Geen bindende verklaring of en onder welke voorwaarden studenten, stagiairs, werklozen, enz. De kaart kunnen aanvragen.

conclusie:

De Santander Bank-creditcard is zonder twijfel. Wereldwijd gratis geld opnemen, terugbetaling van buitenlandse kosten en geen kosten voor creditcardbetalingen in andere nationale valuta. Dit zijn de voorwaarden voor de ideale reiscreditcard.

De Santander Bank heeft natuurlijk natuurlijk niets om weg te geven. Als u uw creditcardaccount niet op tijd in evenwicht brengt, wordt er een vrij hoge debetrente van 13,6% in rekening gebracht. Dat is bijna twee keer zoveel als bij de DKB. De kosten voor speciale services zoals kaartvervanging, het bestellen van een pin, etc. zijn hier veel hoger. Niettemin is de Santander-creditcard de nieuwe nummer 1 voor reiscreditcards voor Zuidoost-Azië. Het is ook de juiste keuze voor u als u regelmatig geld opneemt in landen zoals Thailand, Vietnam of Cambodja en ook ter plaatse of online betaalt voor hotels, vluchten, rondleidingen of restaurants in de lokale valuta. Maar houd altijd in de gaten waar kosten kunnen ontstaan ​​en draag het bedrag dat u aan tijd hebt besteed over om debetrente te voorkomen.

-> Vraag nu de Santander 1plus VISA-kaart aan

Let op: het is nog onduidelijk of je een vaste baan moet hebben op het moment van solliciteren. Sommige studenten melden dat hun aanvraag is afgewezen. Ik heb al een verzoek om een ​​officiële verklaring aan Santander gestuurd. In dit verband kijk ik ook uit naar ervaringsrapporten.

Update 02.12.2016: Zelfstandigen hebben de kaart herhaaldelijk ontvangen.

Update 01.08.2018. Volgens de bank ontvangen studenten ook de kaart.

Geweldige kaart van de Hanseatic Bank

voordelen:

 • permanent geen jaarlijkse vergoeding
 • Betaal wereldwijd in vreemde valuta (nationale valuta) zonder kosten.
 • Wereldwijd gratis geld opnemen.
 • 100 procent afrekening per automatische incasso mogelijk
 • Apple Pay
 • directe kredietlimiet tot € 2.500 mogelijk
 • U kunt uw bestaande betaalrekening gebruiken voor de afschrijvingen.
 • Snel video-identificatieproces

nadelen:

 • 12,82% leenrente als u uw account niet op tijd volledig in evenwicht brengt
 • geen terugbetaling van buitenlandse kosten in landen zoals Thailand
 • alleen voor aanvragers die in Duitsland wonen

conclusie:

De geniale kaart van de Hanseatic Bank is echt een goede deal voor reizigers. Geen jaarlijkse kosten en geen wereldwijde opnamekosten, evenals betalen in vreemde valuta maken de creditcard een ideale reisgenoot.

Alleen de buitenlandse kosten van de machinebedieners worden niet vergoed, die momenteel alleen bij Santander verkrijgbaar zijn. Hiervoor kunt u de maandelijkse afschrijving verhogen van de vooraf ingestelde 3% naar 100%. U hoeft zich dan geen zorgen meer te maken over te laat overboeken en vervolgens hoge debetrente te betalen. Dit is niet mogelijk met Santander en vele andere Kreedsit-kaarten.

Ook positief: gratis partnerkaart mogelijk, Apple Pay, contactloze betaling en registratie via video-ID.

-> Vraag nu de Hanseatic Bank Genial Card aan

DKB VISA-kaart

De DKB heeft on>

Voor de DKB is een actieve klant iemand met een maandelijks ontvangstbewijs van minimaal EUR 700 op de rekening. Als dank hiervoor zijn de kosten voor betalingen in vreemde valuta (bijvoorbeeld in een hotel in Thailand) niet >

Daarna is echter het volgende van toepassing: zonder de maandelijkse betaling van € 700, moet u kosten betalen voor sommige diensten (1,75 voor opnames buiten Europa en 1,75% voor betalingen in vreemde valuta). In dit geval bent u beter af met het aanbod van Santander of - als u daar geen contract krijgt - met comdirect.

Studenten ontvangen onmiddellijk een kortingscode voor de internationale studentenidentiteitskaart van ISIC (voor een jaar) wanneer het contract wordt ondertekend. Dit bespaart u geld in geselecteerde online winkels, restaurants en bars (meer dan 150.000 kortingen in meer dan 130 landen). Daarnaast zijn er studentenvluchten tegen gunstige voorwaarden, diensten voor een verblijf in het buitenland en een goedkope reisverzekering. Om de voucher te ontvangen, moet u "Studenten" als activiteit invoeren bij het openen van een account. Het wordt vervolgens per e-mail verzonden en duurt ongeveer drie weken.

voordelen:

 • geen jaarlijkse vergoeding
 • speciale aanbiedingen voor studenten
 • Wereldwijd gratis geld opnemen (in sommige landen zijn echter buitenlandse kosten van toepassing)
 • gratis betaalrekening
 • Betaal wereldwijd in vreemde valuta (nationale valuta) zonder kosten.
 • 0,7% 0,4% rente op creditcardtegoeden
 • met 6,9% laagste leenrente
 • Cashback in veel winkels, restaurants en online winkels
 • Snelle registratie met video-inspringing
 • Een positief aspect terloops: de DKB ondersteunt veel duurzame projecten, bijvoorbeeld op het gebied van hernieuwbare energiebronnen. Het verstrekt ook leningen voor kinderdagverblijven, ziekenhuizen en verpleeghuizen. The Focus Money heeft de DKB 2018 toegekend als het "meest duurzame bedrijf".

nadelen:

 • geen terugbetaling van buitenlandse kosten
 • 700 euro aan betaling per maand is verplicht, anders wordt 1,75% in rekening gebracht voor betalingen in vreemde valuta en 1,75% voor opnames buiten Europa

conclusie:

Het aanbod van de DKB is nog steeds geweldig. Hoewel de terugbetaling van buitenlandse kosten, wat een be>

De DKB-kaart heeft de voorkeur boven de Santander of wordt in combinatie daarmee gebruikt als u af en toe de creditcardkosten niet onmiddellijk kunt betalen of dat u ook een goede bankrekening nodig hebt en misschien niet zo vaak in Thailand Co.

Als u - om welke reden dan ook - geen EUR 700 per maand op uw account kunt storten, zou ik de DKB-creditcards niet gebruiken in Zuidoost-Azië. Als dat lukt, is de DKB een goede keuze

-> Vraag nu de DKB VISA-kaart aan.

Comdirect (VISA)

voordelen:

 • geen jaarlijkse vergoeding
 • Wereldwijd gratis geld opnemen (in sommige landen zijn echter buitenlandse kosten van toepassing)
 • gratis betaalrekening
 • gratis girocard
 • 50, - Euro starttegoed (bonus)

nadelen:

 • Buitenlandse kosten worden niet vergoed
 • 1,75% bij betaling in vreemde valuta

conclusie:

Het aanbod van Comdirect is vergelijkbaar met dat van de DKB. Het is beter als u het account niet zo regelmatig wilt gebruiken en minder dan 700 euro per maand wilt storten. Aan de andere kant, als u ingangen van dit bedrag of meer hebt, is het DKB-aanbod aantrekkelijker. Comdirect heeft momenteel echter een starttegoed van 50 euro zodra u het account gebruikt. Een combinatie met Santander is de moeite waard vanwege de kosten voor betalingen in vreemde valuta.

-> Vraag nu de comdirect VISA-kaart aan

Omdat het N26-account altijd wordt aanbevolen in forums en groepen, vermeld ik het aanbod hier:

voordelen:

 • geen jaarlijkse vergoeding
 • Goede app met veel opties
 • Account wordt binnen enkele minuten geopend
 • betaal gratis in vreemde valuta
 • betalen met Apple Pay

nadelen:

 • Buitenlandse kosten worden niet vergoed
 • 1,7% kosten voor opnames in vreemde valuta, tenzij u het N26 Black-tarief hebt (momenteel EUR 5 per maand)

conclusie:

Een interessant verslag van het jonge bedrijf. Vooral de vele functies van de app maken het interessant. Als reiscreditcard voor Zuidoost-Azië kan N26 echter alleen worden aanbevolen in het Black-tarief

-> Nu N26 aanvragen

Norisbank (Mastercard)

voordelen

 • Wereldwijd gratis geld opnemen met de Mastercard
 • Gratis geld opnemen met de Maestrocard in heel Duitsland.
 • gratis betaalrekening en gratis creditcard.

nadelen:

 • Buitenlandse kosten worden niet vergoed
 • 1,75% bij betaling in vreemde valuta
 • Beschikbaarheidsbeperkingen voor creditcards beginnen bij EUR 500 en worden pas na drie maanden verhoogd bij regelmatige betaling. U kunt het kader niet vergroten door overdrachten.

conclusie:

Het Norisbank-aanbod is aantrekkelijk als u ook een gratis zichtrekening nodig hebt. Met de Maestrocard kunt u gratis geld opnemen van geldautomaten. Als reiscreditcard is de Norisbank Mastercard bijzonder aantrekkelijk in landen zonder buitenlandse kosten. De lage beschikbaarheidslimiet bij de start is een nadeel voor de spontane.

-> Vraag nu de Norisbank Mastercard aan

Samenvatting en aanbeveling

In de tabel vindt u een overzicht van de be>

Bank Opnamekosten buiten Europa Terugbetaling van vergoedingen van derden? Kosten voor het betalen in vreemde valuta rentevoet
Santander € 0,00 ja 0% 13,6%
Geweldige kaart € 0,00 geen 0% 12.82
DKB € 0,00 geen 0 of 1,75% 6,9%
Comdirect € 0,00 geen 1,75% 8,95%
N26 € 0 - 1,75% geen 0% 8,9%

De creditcardmarkt is in beweging. Nadat DKB en comdirect jaren>THE Traveller-creditcards waren - geprezen door reisblogs en tijdschriften - worden we nu geconfronteerd met een nieuwe situatie. De buitenlandse vergoedingen die herhaaldelijk in Zuidoost-Azië worden geëist, worden niet >

Met de extra optie om ook zonder extra kosten in nationale valuta te betalen, biedt het hiervoor de beste voorwaarden. Als u direct wilt besparen, ziet u de hoge debetrente en de hoge kosten voor kaartvervanging, etc. over het hoofd.

Iedereen die het creditcardcontract met Santander niet wil of kan sluiten, is in goede handen bij de Hanseatic Bank of de DKB (met een zichtrekening / of: comdirect). Kortom, ik raad aan om toch twee verschillende creditcards mee te nemen tijdens uw reis.

De juiste kaart voor u:

Aanbeveling 1: Santander - voor iedereen die alleen met een goede creditcard wil reizen.

Aanbeveling 2: Santander en DKB - als u naast de reiscreditcard ook een goed acceptgiro-account nodig hebt.

Aanbeveling 3: Hanseatic Bank - als u de Santander-kaart niet krijgt of niet wilt gebruiken.

Aanbeveling 4: comdirect en Santander , als u een zichtrekening nodig hebt en een invoer van EUR 700 per maand niet kunt garanderen.

Over het algemeen is het raadzaam om twee creditcards van verschillende providers bij u te hebben!

Andere kredietaanbieders adverteren dat u verkoop kunt gebruiken om bonusmijlen, terugverdelingspunten, etc. te verzamelen en deze later in te wisselen voor aantrekkelijke beloningen. Als u geïnteresseerd bent, bereken dan in elk geval precies ...

 • of het echt loont voor jou (heb je ooit geprobeerd in air miles te handelen?)
 • hoeveel bonus u krijgt (contant)
 • en hoeveel geld u tegelijkertijd met een andere creditcard zou hebben bespaard.

En onthoud: er zijn geen punten om op te stijgen bij de machine. Als je elke keer drie voor vier euro betaalt, krijg je snel een fatsoenlijk bedrag. Ik schreef ook dat je verschillende creditcards tegelijkertijd kunt gebruiken. Bijvoorbeeld een die u gebruikt om thuis aankopen te doen en punten te verzamelen, en een die u gebruikt om geld op te nemen bij geldautomaten in het buitenland.

Als u veel met de auto rijdt, kan een ADAC-creditcard bijvoorbeeld nuttig zijn, waarvoor u jaarlijkse kosten moet betalen, maar kortingen op huurauto's en brandstofverkopen ontvangt, evenals verzekeringsvoordelen

Andere banken adverteren met aantrekkelijke beloningen die u krijgt als u een account sluit. Duidelijk 100, - Euro startkrediet klinkt aantrekkelijk. Merk echter ook op wat u er op de >

Er is geen algemeen antwoord op de vraag van welke creditcard u het beste kunt halen. De individuele eisen en wensen zijn te verschillend. Om dat uit te zoeken, kun je dagen>

Creditcardgebruik en beveiligingstips

 • Raak niet in paniek als er geen geld uit de machine komt. De oorzaken kunnen van verschillende aard zijn. Probeer gewoon de volgende machine.
 • Neem de nummers die u nodig hebt om uw account te laten blokkeren in geval van kaartverlies. Het centrale nummer in Duitsland is: 0049/116 116
 • Je hebt een tegoed op de DKB-kaart, maar ook bij veel andere providers, waarover je kunt beschikken. Omdat de kosten op vakantie soms hoger zijn, moet u vooraf geld overmaken van uw bankrekening naar de Visa-account. Op deze manier vergroot u uw beschikbaarheid en voorkomt u dat u aan de machine staat en niets krijgt.
 • Bij het betalen met een creditcard verdient de creditcardmaatschappij natuurlijk ook. Als u bijvoorbeeld een bedrag van 1.000 baht betaalt, behoudt de bank 2-4 procent voordat de rest wordt overgedragen aan de handelaar. Daarom voegen kleinere restaurants, hotels, uitwisselingsscholen enz. Dit bedrag soms toe aan de prijs. Meestal wordt dit al aangegeven op borden of menu's.

Tips over geld en financiën thuis en op reis

 • Als u uw EC-kaart ook wilt gebruiken om geld op te nemen buiten Europa, moet u uw bank vooraf informeren over de bestemming van uw reis en de duur ervan.
 • Vraag ook aan uw bank of er dagelijkse of wekelijkse limieten zijn voor opnames buiten Europa. Je kunt dat tijdelijk laten verhogen.
 • Wissel geld voor de reis - dat was het. De wisselkoersen bij ons thuis zijn zo slecht, het is het gewoon niet waard. Ik ga altijd naar de automaat op de luchthaven en teken ongeveer 200 euro in de lokale valuta.
 • Als u euro's of Zwitserse franken wilt wijzigen in de lokale valuta in het land van bestemming, vermijd dan de luchthavens. Hier krijgt u het minste voor uw geld.

Conclusie over de beste reiscreditcard

De Santander-creditcard biedt me momenteel de beste deal voor reizigers naar Zuidoost-Azië. Dit komt door de enorme bedragen die u kunt besparen met kosten van derden en wanneer u ter plaatse betaalt.

Hier kunt u de Santander-creditcard gratis aanvragen .

De geniale kaart van de Hanseatic Bank is bijna net zo goed.

Er zijn echter verschillende behoeften van elke reiziger. Gebruik daarom de bovenstaande punten om precies te controleren wat voor u be>DKB-creditcard .

Vooral als het snel moet gaan, zijn beide een aantrekkelijke optie vanwege het video-identificatieproces.

Welke ervaring heb je gehad met creditcards tijdens het reizen?

Opmerking: het artikel is met grote zorg gemaakt. Ik controleer regelmatig of de gebruiksvoorwaarden van de genoemde providers veranderen. Ik onderzoek ook naar nieuwe aanbiedingen. Als u iets ontdekt dat verouderd is, zou ik graag een reactie ontvangen.

Beter geïnformeerd, meer ervaring!

Klassiek of insider-tip: vind de mooiste bestemmingen en routes .
Blijf op de hoogte van hoe u onderweg geld kunt besparen en ontvang nuttige tips en informatie voor uw reis .
Raak geïnspireerd en verzamel nieuwe ideeën . Ontvang het beste nieuws uit Zuidoost-Azië regelmatig in uw mailbox met slechts één klik!

Hier vindt u informatie over gegevensbescherming, analyse, intrekking.

Fantastische reizen naar Zuidoost-Azië

Wil je naar Thailand, Vietnam, Laos of Cambodja? Droom je van een vakantie op de Filippijnen of in Myanmar? Bekijk dan onze aanbiedingen. Samen met lokale touroperators in de afzonderlijke landen hebben we aantrekkelijke rondreizen (privé- en groepsreizen) ontwikkeld. Bovendien kan uw vakantie ook individueel worden ontworpen volgens uw wensen.

border=0 voor routesuggesties en verdere informatie.