Reisliteratuur: boeken over en voor Zuidoost-Azië

border=0

Of reisgids of een spannende roman, boeken maken gewoon deel uit van reizen. Hier vindt u de beste titels om u voor te bereiden op uw reis naar Zuidoost-Azië en om te bladeren in de hangmat of op het strand.

Boeken voor Zuidoost-Azië / Boeken over Zuidoost-Azië

In dit artikel leer je ...

  • a) waar u de beste informatie over uw reisbestemming kunt vinden. Naast de klassieke reisgidsen zijn er ook boeken beschikbaar die inzicht bieden in de cultuur, geschiedenis en het dagelijkse leven van de mensen in het betreffende land.
  • b) welke romans met betrekking tot Zuidoost-Azië in het bijzonder worden aanbevolen.
  • c) Welke boeken worden ook aanbevolen, van het reisverslag tot het kookboek tot interessante biografieën.

Zuidoost-Azië Reisgids

Stefan Loose-serie

Naar mijn mening zijn de beste reisgidsen voor Zuidoost-Azië de oranje reishandleidingen van Stefan Loose . De ontspannen benadering en de grote hoeveelheid informatie maken de reisgidsen een betrouwbare metgezel op de paden van Zuidoost-Azië en de wereld. Kleinere locaties en bestemmingen buiten de toeristische bolwerken worden vaak beschreven. Naast gedetailleerde individuele werken voor elk land, zijn er ook internationale titels zoals »Zuidoost-Azië. De Mekong-regio « of » Zuidoost-Azië. De eilandwereld. « .

Lonely Planet-serie

De reisgidsen van Lonely Planet staan ​​al tientallen jaren bekend als de backpacker-bijbel. Als de bekendste reisgids is hij overal te zien. Kopieën kunnen ook worden gekocht in veel regio's die populair zijn bij backpackers. Op de Khao San Road in Bangkok staan ​​nu hele kraampjes die niets anders bieden dan de Lonely Planet Travel Guides. Je kunt vaak kopieën vinden in hostels of pensions. Soms is er sprake van het Lonely Planet-effect op populaire bestemmingen die worden geadverteerd in Lonely Planet. Het kan dus gebeuren dat een in de Lonely Planet beschreven bestemming als kalm en authentiek snel verandert van een insider-tip in een overvol toeristisch bolwerk. Naast de afzonderlijke landenedities is het boekdeel "Zuidoost-Azië voor weinig geld" ook erg populair .

Rough Guide serie

De derde aanbevolen reeks reisgidsen. De ruwe gids is echter alleen beschikbaar in het Engels. Als dat u niet stoort, dan is hij een loyale en betrouwbare metgezel op uw reizen door Zuidoost-Azië. Het is niet zo bekend en soms niet zo gedetailleerd als Loose and Lonely Planet. De informatie-inhoud is echter vergelijkbaar met hen. Ik gebruik het ook graag persoonlijk.

Culture shock series

De cultuurshockserie van Reise Know-How is bedoeld voor diegenen die een beetje dieper in een land willen duiken en die meer willen weten over de geschiedenis, taal, tradities en cultuur van een land dan de gebruikelijke informatie in de reisgids. Meestal wonen de auteurs in de respectieve landen en kunnen ze u een gedegen kennis van religie, maatschappij, manieren, gebruiken en gebruiken geven. Tijdens het reizen is het be>India , Indonesië , Thailand , Laos , de Filippijnen , Vietnam of Cambodja . Kijk eens, het is het waard. Er zijn ook audioboeken in de serie voor de luie lezers. De Kulturschock-boeken vervangen het gebruik van een reisgids niet. Ze kunnen eerder als een supplement worden gezien.

Gebruiksaanwijzing-series

In de serie "Instructies voor gebruik voor ..." staan ​​verhalen over verschillende landen, waaronder in Zuidoost-Azië. Meestal kom je op literaire wijze meer te weten over het land dat je hebt bezocht. Deskundige auteurs beschrijven hun indrukken en verhalen in een aangename, vermakelijke en soms satirische taal. Instructies voor gebruik zijn beschikbaar voor Thailand , Vietnam, Laos en Cambodja , Myanmar en India (kwesties met betrekking tot Thailand en Myanmar zijn ook gratis verkrijgbaar in de Fascination Southeast Asia-winkel ) . Om een ​​beetje inzicht te krijgen in het leven in het buitenland, is de serie uitermate geschikt. De boeken zijn echter geen klassieke reisgidsen.

Handbagage boeken

De serie »Boeken voor handbagage« biedt ook inzicht in de cultuur en het dagelijkse leven van het land.

Er zijn problemen zoals Vietnam , Cambodja , Myanmar , Thailand , India en Maleisië .

Fettnäpfchenführer

De boeken in deze serie nemen je mee >reisgidsen over Vietnam , India en Thailand .

Boeken / eBoeken van reisbloggers:

In de afgelopen jaren hebben eBooks en boeken van reisbloggers de markt voor reisgidsen op creatieve wijze uitgebreid en enkele lacunes opgelost. Natuurlijk wil ik je hier eerst mijn eigen titels aanbevelen.

Er is een fascinatie voor Thailand en een fascinatie voor Vietnam . Beide boeken zijn vooral bedoeld voor reizigers die deze landen voor het eerst willen bezoeken. Ik beantwoord elk ongeveer 100 vragen en geef veel nuttige tips.

Of je nu een nieuwkomer bent of een oude rot, iedereen die naar Bangkok reist, zou zeker mijn 555-tips voor Bangkok moeten bekijken . Ik weet zeker dat uw verblijf in de hoofdstad van Thailand een onvergetelijke ervaring zal zijn.

Andere aanbevolen boeken / eBoeken:

Reisverslagen en ervaringsrapporten

Een andere geweldige manier om meer te weten te komen over wonen en reizen in andere landen, is via rapporten van reizigers die hun ervaringen in een boek hebben samengevat.

Je kunt deze verhalen ruim van tevoren lezen en gebruiken ter inspiratie, of je kunt tijdens je reis door de hangmat op het strand of voor je bungalow bladeren. U zult zeker insider tips en suggesties voor uw reis steeds opnieuw ontdekken.

De prijs van lichtheid - een reis door Thailand, Cambodja en Vietnam (Andreas Altmann)

De bekende reisboekauteur Andreas Altmann reist door Zuidoost-Azië en laat de lezer zijn ervaringen delen. Hij duikt ver onder de oppervlakte en biedt zo diepe inzichten in de vreemde cultuur. Altmann leert onderweg veel mensen kennen en hun verhalen. Als je Zuidoost-Azië beter wilt leren begrijpen, is dit boek een goed begin. [ Bekijk boek ]

Altmann schrijft over zijn ervaringen in India in zijn boek "Ontmoet de Boeddha, dood hem!" .

Banana Pancake Trail (Philipp Mattheis)

De Banana Pancake Trail beschrijft geen specifiek pad of een specifieke reisroute. Het is eerder een synoniem voor druk bezochte plaatsen in Zuidoost-Azië. Vanwege het constante bezoek van voornamelijk westerse rugzaktoeristen, restaurants, pensions en cafés aangepast aan de behoeften van die bezoekers. Philipp Mattheis was op het drukste pad van de wereld en vertelt anekdotes in een vermakelijke taal over degenen die vastlopen, avonturiers, uitvallers en potentiële individualisten. Geschreven met veel humor en sarcasme, zul je jezelf zeker herkennen in de ene of de andere situatie en moeten glimlachen. Zeer succesvol lezen, waar je soms kunt lachen. [ Bekijk boek ]

Vientiane - Singapore: Met een riksja door Zuidoost-Azië (Thomas Bauer)

Van Vientiane voert de reis >Bekijk boek ]

Tuk tuk meneer? En andere verhalen uit Azië (Albert Karsai)

Albert Karzai reisde vele jaren door Zuidoost-Azië, gaf les op Thaise dorpsscholen, gleed over modderige wegen in de regenwouden van Cambodja en plantte zelf rijst. Ondanks alles drijft Aziatisch gedrag regelmatig een groot vraagteken in zijn gezicht. Ook al mocht hij anderhalf jaar in Vietnam wonen. Als lezer word je zeer vermakelijk begeleid door de landen van Zuidoost-Azië, vooral als je er eerder bent geweest, kom je terecht in de anekdotes uit Thailand, Cambodja, Vietnam, Laos, Maleisië en Zuid-Korea. [ Bekijk boek ]

A Short Ride in the Jungle: The Ho Chi Minh Trail by Motorcycle (Antonia Bolingbroke-Kent)

Ten tijde van de Vietnam-oorlog was het zogenaamde Ho Chi Minh-pad een bevoorradingsroute voor de Vietnamese guerrillastrijders die vochten voor Noord-Vietnam in het zuiden. Het was een soort transportroute, waarbij wapens en voedsel achter vijandelijke linies naar het zuiden werden getransporteerd. Het leidt ook door de dichte jungle van het naburige Laos en Cambodja. Met haar motorfiets wilde Antonia Bolingbroke-Kent het pad opnieuw volgen voordat de natuur haar terugnam wat ooit was afgenomen. Je kunt ontdekken wat en wie ze onderweg heeft ontmoet en ervaren in haar reisverslag "A Short Ride in the Jungle: The Ho Chi Minh Trail by Motorcycle". [ Bekijk boek ]

Mijn reizen naar het onbekende: Zuidoost-Azië, Thailand, China, Sri Lanka, Indonesië, India (Peter Landgraf)

Peter Landgraf reist meerdere keren over het grote continent. Hij bezoekt de metropolen en dringt door in afgelegen landschappen. De mensen die hij daar ontmoet, zijn zijn hart dierbaar. Dit omvat ook een prinses, die hij ontmoet op het tempelfestival in Bali. Met de Batak in het hart van Sumatra probeert hij de geheimen van de sjamaan te ontrafelen. In de hooglanden van Sulawesi is hij getuige van een traditionele begrafenisceremonie voor de Dajaks en in Noord-Thailand reist hij in de Gouden Driehoek naar de stam van de Meos, die van opiumteelt leven. Geschreven met veel ironie en fijne observatievaardigheden. [ Bekijk boek ]

Two Minute Noodle: A Backpacker's Tale (Howie Cobb)

Ongelukkig, gedesillusioneerd, blut en gescheiden. Howie Cobb besluit weg te lopen. Hij grijpt gewoon zijn rugzak en vertrekt naar Azië. Kort na zijn aankomst besefte hij dat hij in de backpackerscene was beland. Howie stelde meteen de vraag: kan ik daar nog in passen? Word ik geaccepteerd, ook vanwege mijn oudere leeftijd? Dat was eind jaren 90. In zijn boek rapporteert hij over zijn ervaringen als een zogenaamd oudere backpacker. [ Bekijk boek ]

World Heart - Van iemand die op zoek is naar vrijheid

Op 37-jarige leeftijd had Markus Steiner genoeg van zijn leven als marketingmanager bij een online start-up. Hij stopt met zijn baan en appartement en gaat op wereldreis. Hij rent naar Mount Everest, lift in Japan en neemt de trein door Australië. Hij vindt vrede onderweg in een Thais klooster.

Hij heeft al bewezen dat Markus de taal aankan op zijn blog World Traveler, wat het lezen zeker waard is. Keer op keer slaagt hij erin om intense foto's van zijn reizen over te brengen, zelfs zonder foto's. Met "Weltherz" publiceerde hij eindelijk zijn eerste boek. [ Bekijk boek ]

Tot ziens, Lehmann: Op zoek naar het goede leven

Stefan Fay voltooide zijn studie met succes voordat hij het professionele leven inging. Na een korte tijd realiseert hij zich dat hij op weg is om in hetzelfde hamsterwiel te stappen waarin zijn collega's al >

Hij neemt ontslag en gaat op reis naar Zuid-Amerika. Na acht maanden keert hij terug in de hoop klaar te zijn voor het dagelijkse werk. Maar het werkt niet zoals hij het zich voorstelt, omdat het ver>

Een inspirerend boek voor mensen die er al een tijdje over nadenken. [ Bekijk boek ]

Bangkok Days (Lawrence Osborne)

Een boek over de avonturen die een toerist ervaart in de populairste metropool van Azië. Lawrence trekt door de stad tussen het boeddhisme, eetstalletjes, backpackers, alcohol- en luxe hotels. Een liefdesbrief aan de hoofdstad van Thailand. Iedereen die een >Bekijk boek ]

Phi Phi Island: A Report (Josef Haslinger)

Josef Haslinger en zijn gezin reisden in 2004 naar het Thaise eiland Koh Phi Phi om daar kerst en oudjaar door te brengen. De droomvakantie wordt een nachtmerrie wanneer een meedogenloze tsunami de Thaise westkust raakt. Duizenden mensen sterven. Een strijd voor blote overleving begon ook voor de Oostenrijker en zijn gezin. Phi Phi Island is een ooggetuigenverslag van een overlevende van de tsunami. [ Bekijk boek ]

Mierensoep: The Adventures Of A Food Tourist In Laos (Natacha Du Pont De Bie)

Natacha Du Pont De Bie is geen normale toerist. Soms dwaalt ze uren door de straten op zoek naar de perfecte maaltijd. In plaats van op het strand te liggen, strekt ze haar ellebogen uit en worstelt over de lokale markten, onderhandelen, koken en praten met de lokale keukenhelden. Mierensoep is het product van hun reis door Laos. Als culinaire toerist schrijft ze over de plaatsen die ze bezoekt, gerechten die ze heeft geprobeerd, kalkoenbloedcocktails met een bergvolk en de Paradise Chicken die ze mocht koken in een pension bij de Kuang Si-waterval. Nog een boek met een focus op de Zuidoost-Aziatische keuken. [ Bekijk boek ]

In een helder, mooi land: het dagelijkse leven in Sri Lanka (Minouche Moser)

Minouche emigreerde met haar gezin naar Sri Lanka. Sri Lanka staat voor > In 2004 vestigde de auteur zich in dit paradijs met haar familie. Zeer blauwe ogen en (zoals ze snel moest ervaren) meer dan onvoldoende voorbereid. Sri Lanka houdt zich niet aan enige norm en elke dag kan een verrassing zijn; Minouche Moser wordt geconfronteerd met de eigen verkeersregels van het eiland, kookt door Sri Lankaanse ernstniveaus, krijgt hulp van de bewoners van het paradijs, is betoverd en opgelicht - en wordt uiteindelijk verstrikt in de gebeurtenissen van 26 december, als een tsunami over de Eiland rolt, hele delen van de kust verwoest en 30.000 mensen worden gedood. Interessante inzichten in het dagelijks leven in een ver land. [ Bekijk boek ]

De gave van de zee-nomaden: met de watermensen in Indonesië (Milda Drüke)

In het eilandenrijk tussen de Indische en de Stille Oceaan, zoekt Milda Drüke naar de nomadische zeelieden van de Bajos - en ontdekt haar eigen nomadenziel. Een succesvolle vrouw geeft haar carrière op en zeilt eens de wereld rond. Bij thuiskomst besluit ze een ander beroep aan te nemen. Ze schrijft en fotografeert. Op een dag hoort Milda Drüke van zeenomaden, de bajo's in Zuidoost-Azië die in kleine woonboten leven en over de zee zwerven, en gaat op zoek. Eenmaal in Indonesië beseft ze dat niemand weet waar ze zijn. Maar ze vindt haar, woont bij Bajo-families die haar gastvrij verwelkomen. Ze leert haar cultuur kennen en ontmoet eindelijk de buitenstaander Om Lahali, die veertig jaar alleen op zijn boot woont. Ze mag hem weken>Bekijk boek ]

Pas op je idioot, ik ga naar het paradijs (Christiane Hagen)

Wat begint als een romantische vakantieflirt in Indonesië, zou het leven van de christenen moeten veranderen. Enkele maanden later neemt ze ontslag in Berlijn, verlaat ze vrienden en familie en duikt ze in het paradijs. In "Wees voorzichtig, eikel!" Ze vertelde over het avontuur van het eilandleven met een visser als een vriend. Nu verschijnt eindelijk de uitgebreide nieuwe editie, waarin Christiane de >Bekijk boek ]

Hieronder staan ​​enkele aanbevolen romans die plaatsvinden in de landen van Zuidoost-Azië, evenals in India en Sri Lanka. Deze zijn vooral leuk om te lezen als je misschien zelf op de plaats van de actie bent.

Border Run (Simon Lewis)

Jake en Will hebben genoeg van de »mango smoothie trail« en willen iets avontuurlijks beleven tijdens hun backpackreis door Zuidoost-Azië. Ze besluiten het te zoeken in de jungle aan de Chinees-Birmese grens. De droom wordt een nachtmerrie wanneer blijkt dat je gids niet is wie hij leek te zijn. In een verstoppertje-gevecht vechten de twee voor blote overleving. [ Bekijk boek ]

Deadly Path (Jon Evans)

Een thriller die speelt in de backpackerscene. Nadat Paul Wood een lichaam op een pad in Nepal ontdekt, is hij geschokt. De trekker werd vermoord en Paul voelt zich terug in de tijd getransporteerd naar backpacken door Afrika. Zijn toenmalige vriendin Laura werd op dezelfde beestachtige manier vermoord. Hangt een seriemoordenaar rond in de backpackerscene? Een spannende zoektocht naar aanwijzingen leidt van Nepal naar Bali. Ook niet te verwaarlozen is het vervolgboek 'Blood Price'. [Bekijk boek ]

Rugzak (Emily Barr)

Tansy moet weg. Ze heeft genoeg van haar werk en haar leven in Londen. Ze moet vluchten. Ontsnap aan haar egocentrische vriendin, haar overleden moeder en haar baan in de media-industrie. Ze laat alles achter en begint aan een reis door Zuidoost-Azië. Aanvankelijk geplaagd door heimwee en ver>bekijk boek ]

Het strand (Alex Garland)

Natuurlijk mag deze klassieke reisliteratuur van de rugzak niet ontbreken. De meesten zullen het boek kennen. Een jonge Engelsman op Khao San Road in Bangkok ontvangt een plan voor het ogenschijnlijk perfecte strand in Zuid-Thailand. Vol avontuur en ver>The Beach . [ Bekijk boek ]

Jimm Juree (Colin Cotterill)

Jimm Juree is de naam van de hoofdrolspeler die de serie zijn naam geeft. Ze is een misdaadverslaggever in Thailand en haar carrière verzwakt. Maar er is meer aan de hand in de Thaise provincie dan verwacht en de strafzaken vragen om Jimm's vaardigheden als een vindingrijke onderzoeker. Ze blijft maar afglijden naar gekke misdaadzaken, die ze samen met haar familie oplost, die een klein resort in Zuid-Thailand runt. Het eerste deel van de Thailand-thrillerreeks werd in 2013 in Duitsland gepubliceerd onder de titel "The Dead Wears a Hat". Het tweede deel "Een hoofd maakt geen lichaam" volgde in april 2014. In 2015 kwam het laatste deel van de grappige Thailand-thrillers, "Met Axe, Charm en Meloen" uit. Zeer vermakelijk lezen. [ Bekijk boek ]

Wreath of Dead The Last Tiger Black Ships (Nora Luttmer)

Nora Luttmer, geboren in 1973, woont in Hamburg en werkt als auteur en freelance journalist. Ze studeerde Zuidoost-Aziatische studies met een focus op Vietnam in Passau, Parijs en Hanoi. Ze is sinds het midden van de jaren negentig herhaaldelijk in Hanoi geweest en spreekt onder andere de plaatselijke taal. Haar thrillers vergezellen gefrustreerde commissaris Ly in zijn onderzoek naar Hanoi. Hij ergert zich aan het corruptie- en verwarde partijapparaat van de Vietnamese hoofdstad. Bovendien vallen er steeds nieuwe lijken voor zijn voeten, waarvan hij de dood probeert op te ruimen. Geweldig geschreven. Het is leuk om te lezen! [ Bekijk boek ]

Shantaram (Gregory David Roberts)

Shantaram vertelt het verhaal van Roberts 'eigen leven in fictieve vorm: toen Australian Lindsay in Bombay strandde, zat hij twee jaar in de gevangenis en vluchtte hij voor Interpol. Gelukkig ontmoet hij de jonge Indiase Prabaker, die hem onder zijn hoede neemt. De twee sluiten een hechte vriendschap op hun uitstapjes door de exotische metropool. Van Prabaker leert Lindsay niet alleen de nationale taal, maar ook om zichzelf onder ogen te zien: hij wordt "Shantaram", een "man van vrede" en vecht voor de armsten van de armen. Maar dan valt Lindsay voor de mysterieuze Karla, een Duits-Amerikaanse met dubieuze contacten met de onderwereld. Een geweldig boek, hilarisch en tegelijkertijd diep triest. [ Bekijk boek ]

Andere aanbevolen romans:

Dust in paradise (Ernst Solér)
Fred Staub, nieuw aangestelde commandant van de kantonale politie van Zürich, wilde eigenlijk alleen zijn dochter Anna in Sri Lanka bezoeken, die daar aan een onderzoeksproject werkt. Wanneer een van de Zwitserse wetenschappers echter voor de ogen van Dust in een hinderlaag wordt gelokt, begint hij de feiten te onderzoeken met de Sri Lankaanse politieagent Verasinghe. Tegelijkertijd vragen de voormalige collega's van Dust om hulp: Dust moet eens rondkijken in de familie van een Tamil die in Zürich is vermoord en afkomstig was uit Sri Lanka. In zijn onderzoek ontmoet Staub een invloedrijk leger, een moeilijke Duitser en een hooggeplaatste coördinator van de hulp aan de Zwitserse tsunami. De drie zijn verre van enthousiast over de inspanningen van Dust om licht te werpen op de duisternis ... [ bekijk boek ]

Dr. Siri (Colin Cotterill)

Dr. Siri Paiboun, ouder dan 70 jaar, is een van de oudste onderzoekers op de boekenmarkt. In de misdaadserie van globetrotter Colin Cotterill komt de opgewekte lijkschouwer van Laos de ene ongewone dood na de andere tegen. Er zijn nu 9 boeken in de even opwindende en grappige reeks romans. [ Bekijk boek ]

Julia woont in New York. Op een dag verdwijnt haar vader. In zijn documenten vindt ze een liefdesbrief aan een vrouw die ze niet kent. En de verwijzing naar het kleine dorpje Kalaw in de bergen van Myanmar, het oude huis van haar vader. Ze baant zich een weg naar het kleine dorp in de hoop hem daar te vinden. Daarbij stuit ze op een familiegeheim. Een leuk boek over liefde. [ Bekijk boek ]

Non-fictie, geïllustreerde boeken nationale geschiedenis

Iets minder emotioneel, maar misschien met meer informatie zijn enkele non-fictieboeken over het land en zijn bevolking, evenals over de geschiedenis van het land, die ik zou willen aanbevelen. De geïllustreerde boeken geven ook inzicht in het leven in Zuidoost-Azië.

Dood in het rijstveld: 30 jaar oorlog in Indochina (Peter Scholl-Latour)

Peter Scholl-Latour kende Indochina als geen ander. Hij kende alle landen tussen de Baai van Bengalen en de Golf van Tonking: Vietnam, Cambodja, Laos, Thailand, Myanmar en Singapore. Hij kende ook de machtige buur China. Sinds hij daar in 1945 voor het eerst naar een Franse troependrager reisde en ooggetuige werd van de Indochinese tragedie, heeft hij zijn ervaringen samengevat in een reeks indrukwekkende beelden. Een reportage van de hoogste rang met scherp gedefinieerde, enorm levendige figuren, bewogen door de turbulentie van gebeurtenissen. Zeer informatief en geschreven door een van de grootste experts in Zuidoost-Azië. [ Bekijk boek ]

Zuidoost-Azië in het vizier: Thailand, Singapore, Maleisië, Vietnam, Indonesië, Birma, Napels en Bhutan van binnenuit (Peter Willers)

Peter Willers leidde zes jaar > Met veel empathie en humor slaagt de auteur erin een volledig inzicht te geven in de ziel van Zuidoost-Azië. De dierenwereld krijgt ook speciale aandacht. Hij heeft olifanten, neushoorns, tijgers en soorten net zo zeldzaam gezien als de Taksin in het koninkrijk Bhutan. Peter Willers sluit zijn ogen niet voor de milieuproblemen die worden veroorzaakt door winstverslaving en corruptie in deze opkomende regio. "Zuidoost-Azië in het vizier" is de voortzetting van het succesvolle non-fictieboek "Cambodja in het vizier", dat Peter Willers in 2015 publiceerde. Een kijkje achter de schermen en ten zeerste aanbevolen voor diegenen die geïnteresseerd zijn in cultuur. [ Bekijk boek ]

Zuidoost-Azië: geografie, geschiedenis, economie, politiek. Myanmar, Laos, Vietnam, Cambodja, Thailand, Maleisië, Brunei, Filippijnen, Singapore, Indonesië, Oost-Java (Karl Vorlaufer)

Iedereen die een holistische kijk op Zuidoost-Azië wil nemen, moet dit werk ter harte nemen. Karl Vorlaufer geeft een goed onderbouwd overzicht van Zuidoost-Azië, rijk geïllustreerd en voorzien van actuele kaarten, grafische afbeeldingen en tabellen. Het beschrijft een regio die in de loop van de globalisering snel verandert. Een ruimte van extremen, waarin de geplande economie de markteconomie ontmoet, de plattelandsbevolking de stedelijke bevolking ontmoet, arm van rijk, en waarin verschillende etnische groepen en aanhangers van alle wereldreligies naast elkaar leven. De auteur analyseert de bevolking en hun sociale structuur. Hij besteedt bijzondere aandacht aan migratiestromen, demografische ontwikkeling en etnolinguïstische diversiteit. Karl Vorlaufer beschrijft, naast het natuurlijke potentieel, de huidige ontwikkeling van hulpbronnen en milieubescherming in de Zuidoost-Aziatische regio en analyseert de economische ontwikkeling van de landbouw-, mijnbouw- en energie-industrie tot diensten en toerisme. Gaat een beetje dieper en is geen ervaringsrapport, maar zeer interessant voor liefhebbers van feiten. [ Bekijk boek ]

Tocht door mysterieus Zuidoost-Azië (Annett Mario Weigt)

Annett Mario Weigt toert al meer dan twintig jaar door de Mekong-landen van Myanmar, Thailand, Cambodja, Laos en Vietnam. Gedurende deze tijd hebben de mensen die er wonen herhaaldelijk benaderd met een notitieblok en camera. Ze ontmoetten dierenrechtenactivisten die een bijna hopeloos gevecht voeren voor het behoud van Aziatische olifanten en gibbons. Ze vergezelden rijdende monniken in de "Gouden Driehoek" in hun strijd tegen drugshandel. Ze ontmoetten Apsara-dansers, koffieboeren, fietsers en goudzoekers. Hierdoor ontstonden aangrijpende verhalen over mensen, natuur en dieren. Soms grappig, soms verdrietig of met een onverwacht einde, hebben de twee die eerder veel hoogwaardige boeken, rapporten en kalenders over Zuidoost-Azië hebben gepubliceerd de beste verhalen in één boek verzameld. [ Bekijk boek ]

De stilte van onschuld: mijn uitweg uit kinderprostitutie en de strijd tegen de seksmaffia in Azië (Somaly Mam)

Een zeer aangrijpend werk over een onderwerp dat de meeste mensen vaak niet willen weten: sekstoerisme. Somaly vertelt het verhaal van hoe ze na haar geboorte in Oost-Cambodja in arme armoede is opgegroeid en op 6-jarige leeftijd aan een vreemde is verkocht. Daar runt ze het huishouden totdat ze op de leeftijd van 15 eindelijk wordt doorgegeven aan een bordeel, waar ze de afgronden van het menselijk bestaan ​​moet leren kennen. Wanneer ze Pierre eindelijk ontmoet, komt er een einde aan de nachtmerrie. Na haar bevrijding van het prostitutiemoeras, vecht ze een bitter gevecht tegen de seksmaffia in Zuidoost-Azië en zet ze zich in voor kinderen zonder rechten. Niet voor angsthazen! [ Bekijk boek ]

Myanmar / Birma - Reizen in het land van de pagoden (Klaus R. Schröder)

Myanmar staat pas een paar jaar weer open voor toerisme. Daar staat nog veel in de kinderschoenen, maar de ervaring leert dat het niet >Bekijk boek ]

De kinderen van de Killing Fields - Het pad van Cambodja van een terreurland naar een toeristisch paradijs (Erich Follath)

Veel backpackers reizen nu naar het prachtige Cambodja. Enkele van de meest populaire bezienswaardigheden, zoals Killing Fields of Tuol Sleng Prison, dateren uit het verschrikkelijke bewind van de Rode Khmer. Als u geïnteresseerd bent in achtergrond- en diepgaande analyse, is dit boek de juiste plek voor u. [ Bekijk boek ]

Overleven in de Killing Fields (Haing Ngor)

Bij toeval kwam ik 6 jaar geleden de biografie van Haing Ngor tegen in een boekwinkel in Chiang Mai. Omdat ik op weg was naar Cambodja, sloeg ik meteen toe. Haing Ngor is een overlevende van het Rode Khmer-regime, een overlevende van de Killing Fields. Hij werd gedwongen op het veld te werken, gemarteld, uitgehongerd, ontsnapt en zijn leven behouden. De weg daarheen was pijnlijk en verschrikkelijk. Een zeer ontroerend verhaal, dat ook wordt verteld in de film "The Killing Fields" . Als je geïnteresseerd bent in de Cambodjaanse geschiedenis of het Pol-Pot-regime, is dit boek een echte aanrader, want een biografie is natuurlijk zeer subjectief geschreven. [ Bekijk boek ]

First They Killed My Father: A Daughter of Cambodia Remembers (Loung Ung)

Nog een biografie van een overlevende van de Cambodjaanse oorlog. Little Loung Ung was vijf jaar oud toen de Rode Khmer in 1975 aan de macht kwam in Cambodja. Tijdens hun vierjarige schrikbewind werden bijna twee miljoen Cambodjanen het slachtoffer van de wreedheden. Nadat de familie van Loung uit het huis van haar ouders in Phnom Penh is verdreven, wordt het meisje gescheiden van haar familieleden en opgeleid als kindsoldaat in een weeskamp, ​​terwijl haar zes broers en zussen worden geïnterneerd in een werkkamp. Loung Ung overleefde en publiceerde haar ontroerende biografie onder de titel "First They Killed My Father: A Daughter of Cambodia Remembers". Als je leest, kom je regelmatig op adem als je bedenkt wat mensen daadwerkelijk konden doen. Overigens zal het boek binnenkort worden omgezet in een film. [ Bekijk boek ]

Cambodja. Een politiek leesboek

Cambodja is een land met een indrukwekkende geschiedenis en cultuur. De voormalige Khmer-koninkrijken worden geconfronteerd met de economische, politieke en sociale problemen van de moderne tijd. Koloniale bezetting, de Indochina-oorlog en niet in het minst de burgeroorlog en de tirannie van de Rode Khmer onder Pol Pot liggen nog steeds als een donkere schaduw over het land.

"Cambodja. Een politiek leesboek 'kijkt achter de schermen van de door oorlog verscheurde mensen die niets liever willen dan in vrede leven. Bretthauer, Lenz en Werdes belichten de huidige en recente geschiedenis van het land zonder het verleden te vergeten. En hun sporen, die echter niet uitsluitend als negatief moeten worden beschouwd. Ze gaan ook in op de Franse koloniale overheersing in Indochina en wat voortkwam uit het samengroeien van twee culturen.

Cambodja is in beweging. Daarom vinden economie, milieu en sociaal-politieke ontwikkelingen hun plaats in dit werk, evenals overwegingen over toerisme en kunst. Als u op zoek bent naar iets anders dan een klassieke reisgids, moet u dit boek zeker meenemen. U krijgt hier goed onderbouwde achtergrondinformatie, die het ene of het andere - verbazingwekkende - gedrag kan verklaren en u aan het luisteren kan zetten. Een opwindende lees! [ Bekijk boek ]

Indonesië - Een plattelandsportret (Christina Schott)

Indonesië is een land met talloze facetten, waarin ongeveer 300 verschillende volkeren verspreid zijn over meer dan 17.500 eilanden. Christina Schott geeft een opwindend inzicht in de werelden van Indonesië, zowel de fascinerende als de zorgwekkende. Naast de historische en politieke feiten, maakt het vooral het mogelijk om de sociale en culturele gevoeligheden te begrijpen die een be>Bekijk boek ]

Indonesië 1965 ev De aanwezigheid van een massamoord.

Indonesië is meer dan Bali, Borobodur en de Gilis. Naast zijn dromerige schoonheid heeft het land van duizend eilanden ook een donker verleden. Halverwege de jaren zestig werden ongeveer 500.000 mensen het slachtoffer van een van de grootste massamoorden in de geschiedenis. Schattingen suggereren echter dat aanzienlijk meer mensen stierven en dat er tientallen jaren in ontheemdenkampen werden vastgehouden.

Wat was er gebeurd? De toenmalige president Soeharto en zijn leger jaagden meedogenloos op communisten en linksen in het land. Maar waarom weet bijna niemand iets over deze donkere periode in de Indonesische geschiedenis? Welke rol speelde de rijkdom aan grondstoffen van het land en welke invloed hadden westerse bedrijven op deze wrede oorlog?

Anett Keller werpt wat licht op het donker en laat hedendaagse getuigen en lokale auteurs aan het woord. Vanuit hun oogpunt vertegenwoordigen deze de gebeurtenissen van weleer.Keller schrijft over monsterlijke misdaden en internationale arrogantie, eurocentrisme en media-instrumentalisering in de Koude Oorlog. Dit boek neemt je mee op een reis door het verleden van Indonesië en biedt een uitzicht op het land weg van de tempels, bergen en droomstranden. [ Bekijk boek ]

Vietnam - A Country Portrait (Heike Baldauf)

Heike Baldauf neemt je mee in het dagelijkse leven van de Vietnamezen. Het rapporteert over de honger naar onderwijs, milieuproblemen en corruptie. Ze reist door de grote steden en door agrarische dorpen. Hierdoor ontstaat een indrukwekkend portret van deze kuststaat in Zuidoost-Azië. De serie landportretten wordt gekenmerkt door grondig historisch onderzoek, een schat aan informatie en een kritisch politiek bewustzijn. [ Bekijk boek ]

Toen hemel en aarde van plaats veranderden: de reis van een Vietnamese vrouw van oorlog naar vrede (Le Ly Hayslip)

Le Ly Hayslip vertelt haar versie van de oorlog in Vietnam. Toen ze 12 jaar oud was, landden Amerikaanse helikopters voor het eerst in haar kleine thuisdorp in centraal Vietnam. De jagers van de Viet Cong en het Vietnamese leger vochten talloze veldslagen voor het kleine dorp. In de loop hiervan werden de lokale kinderen door beide partijen gebruikt als saboteurs en spionnen. Dus ook Le Ly. Voordat ze 16 was, had ze te maken met honger, marteling, verkrachting, arrestatie en de dood van talloze vrienden en familieleden. In het boek 'Toen hemel en aarde van plaats veranderden: Een Vietnamese vrouw reist van oorlog naar vrede' vertelt ze haar ongelooflijke verhaal. [ Bekijk boek ]

Reizen met een kind

Four Around the World (Alexandra Frank)

Pak je rugzak in en ga de wereld rond - dit is niet meer zo exotisch als vroeger. Maar werkt dat ook met baby's en peuters? Journaliste Alexandra Frank deed precies dat en schreef haar ervaringen op. Het resultaat is een boek dat reiskoorts wekt en angst verlicht. [ Bekijk boek / lees recensie ]

Andere aanbevolen boeken:

kookboeken

Om de geweldige gerechten te bereiden die je op vakantie hebt leren kennen, heb je een goed kookboek nodig. Beetje bij beetje presenteer ik hier enkele.

Asia Street Food (Stefan Heike Leistner)

De Aziatische keuken leeft van de straatkeukens. Exotisch fruit wekt nieuwsgierigheid, de wok sist verleidelijk en de aroma's van geroosterde kruiden stijgen in de neus. Er zijn kraampjes om op elke hoek te proberen. Het meermaals bekroonde Aziatische kookboek werd geïnspireerd door de authentieke gerechten van de straatkeukens. Ben je dol op de keuken van Thailand, de vers bereide gerechten in de eetstalletjes van Vietnam en de heerlijke gerechten in Laos? Dan heb je helemaal gelijk met »Asia Street Food '. Daar vindt u meer dan 70 authentieke recepten en veel tips. [Bekijk boek op Bol.com / lees recensie / gratis verzending in de Fascination Southeast Asia Shop ]

Asia Street Bowls (Stefan Heike Leistner)

Zuidoost-Azië = straatvoedsel = kraampjes = soepen. Heike en Stefan Leistner gingen op zoek naar sporen en brachten 60 soeprecepten uit de grote steden van Thailand, Vietnam, Korea, Taiwan en Myanmar met zich mee tijdens hun reizen: echte en authentieke recepten uit de trendy straatvoedselscene van Azië voor de echte smaak van het Verre Oosten. Er zijn ook basisrecepten voor bouillons van kip, rundvlees, varkensvlees, vis en groenten, stapsgewijze instructies voor kimchi en wonton en spannende actuele rapporten uit Bangkok, Hanoi, Seoul, Taipei en Yangon. Voor het inlezen, daarna om te koken! [Bekijk boek over Bol.com / gratis verzending in de Fascination Southeast Asia Shop ]

Thai Street Food (David Thompson)

Toegegeven, dat is nogal een boek. Maar meer Thais streetfood is bijna onmogelijk. Ik heb zelf talloze gerechten gekookt en ik ben blij! Leuk met veel foto's en levendig beschreven recepten. [ Bekijk boek ]

Indiaas vegetarisch (Sushila Issar, Mrinal Kopecky)

Een echt geweldig receptenboek voor de Indiase keuken. Vooral omdat de gerechten erg goed gekruid zijn. Ik heb Indian Indian al twee keer aan vrienden gegeven. Voor mij een van de beste kookboeken ooit. Mijn favoriete gerechten in het boek: Palak Paneer (met zelfgemaakte kaas), Moong Ki Dal, Aloo Masala en de salade van tomaat en pinda. [ Bekijk boek ]

Reisboeken in het algemeen

Geen zorgen: backpacken voor beginners (Patrick Hundt)

Het boek beantwoordt bijna alle vragen die rijzen vóór je eerste backpackreis. Dit omvat kwesties zoals huisvesting, financiën, veiligheid, gezondheid en uitrusting.
Een echt aan te bevelen boek dat zorgen wegneemt voor je eerste rugzakreis. [ Bekijk boek / lees recensie ]

Een wandeling rond de wereld - vagebond. De ultieme gids voor >

Wie droomt er niet van om alles achter te laten en een pauze te nemen van de dagelijkse routine? Rolf Potts heeft deze droom jaren>Bekijk boek ]

The Travel Episodes (Johannes Klaus)

Liften door Pakistan of naakt in de Marokkaanse hamam, twee in een vrachtwagen door Azië of vers gescheiden op een odyssee in de Filippijnse eilandwereld, varen in een notendop over de Atlantische Oceaan of op zoek naar geluk tijdens een expeditie naar Antarctica: de auteurs van The Travel Episodes op de weg zijn waar reizen voor anderen vaak is geëindigd. Ze vertellen over hun avonturen en angsten, liefde en de ene of de andere wonderbaarlijke kennis. Geweldige rapporten voor iedereen die keer op keer zijn reislust moet bevredigen, voor wie reizen en leven één zijn. [ Bekijk boek ]

Journeyman (Fabian Sixtus Körner)

Hoe kom je de wereld rond met slechts 255 euro op je account? Fabian Sixtus Körner grijpt zijn rugzak en vertrekt naar het onbekende. Zijn plan: reizen over alle continenten van de wereld - en overal werken voor eten en onderdak. Zonder reisschema en vaste banen, alleen met de drang naar vrijheid en grenzeloos optimisme in uw bagage. In zijn spannende reisverslag vertelt Körner over hanengevechten in Santo Domingo, permanent afscheid, modelwedstrijden in Maleisië, cultuurschokken en gastvrijheid. Hij reist duizenden kilometers in vliegtuigen, treinen, bussen, holey-boten en riksja's, soms als grafisch ontwerper, soms als architect of fotograaf. Twee jaar en twee maanden, meer dan 60 locaties over de hele wereld. Pure reisinspiratie! [ Bekijk boek ]

Bewegingen maken: ongebruikelijke manieren om van A naar B te komen (Marco Buch)

"Making Moves" is een boek dat uw reiskoorts met onmiddellijke ingang verhoogt. Het gaat niet om speciale reisbestemmingen, maar eerder om ongebruikelijke vervoermiddelen. Iedereen die naar Zuidoost-Azië is geweest, weet dat er een paar zijn. Marco Buch houdt zich bezig met de plaatsen die noodzakelijkerwijs tussen twee doelen liggen. Erg grappig en een klein voorproefje van wat te verwachten op de komende reizen door landen zoals Thailand, Myanmar of Vietnam. [ Bekijk boek ]

Slow Travel: The Art of Travel (Dan Kieran)

Het boek is een eerbetoon aan >Bekijk boek ]

Een eiland speciaal voor ons (Nina en Adrian Hoffmann)

De klassieker: Nina en Adrian, gevangen in het hamsterwiel van het werk, voelen zich plotseling ongelukkig en willen hun dagelijkse routine doorbreken. U bent op zoek naar de perfecte plek om avontuur en authenticiteit te ervaren. Je zult je deel van geluk vinden op een klein eiland in de Zuidzee. De taken worden geannuleerd en sneller dan verwacht, de twee liggen in de hangmat en eten exotisch fruit. Maar al snel stort de realiteit in en ontstaan ​​de eerste twijfels ... [ bekijk boek ]

In het midden in plaats van erover (Peer Bergholter Jochen Müller)

Peer en Jochen zijn halverwege de dertig wanneer ze besluiten het dagelijkse leven te doorbreken. Ze stoppen met hun baan en beginnen aan een reis die hun leven voor altijd zal veranderen. Vliegtuigen zijn taboe; in plaats daarvan reizen bussen, treinen en containerschepen over de planeet. In 15 maanden vol avontuur, conflicten en bizarre ontmoetingen worden ze echte reizigers. [ Bekijk boek ]

Heimatroulette: Door 160 landen bij mezelf (Sarah Fischer)

Sarah wordt als baby geadopteerd door Duitse ouders. Voor haar rijst de vraag plotseling, waar liggen mijn wortels? Ze besluit de wereld rond te reizen en de vraag te doorgronden. Ze reist 160 landen van Alaska tot Tibet totdat ze eindelijk vindt wat ze zoekt. [ Bekijk boek ]

biografieën

Sommige mensen in Zuidoost-Azië hebben hun droom vervuld en van hun passie een beroep gemaakt. Hier zijn enkele biografieën die het lezen waard zijn, waarin mensen hun verhalen vertellen:

Backpackers Business (Nikki Scott)

Een van mijn favoriete persoonlijke boeken is de biografie van Nikki Scott. Nikki is de oprichter van het tijdschrift Southeastasia Backpackers, dat reizigers naar Azië vinden in verschillende hostels of pensions. In het boek Backpacker Business vertelt de auteur hoe ze verhuisde om te reizen en nooit meer terugkwam. Van een backpacker tot een jonge ondernemer. Met veel inspanning en moed slaagde ze erin een netwerk op te bouwen in Zuidoost-Azië totdat ze eindelijk de eerste editie van het backpackmagazine Southeastasia Backpacker publiceerde. Ondertussen waren er bijna 40 problemen. Een geweldig verhaal en heel inspirerend. Absoluut het lezen waard. [ Bekijk boek ]

Onwaarschijnlijke bestemmingen: The Lonely Planet Story (Tony Maureen Wheeler)

Dit is het verhaal van hoe Tony en Maureen als backpackers zijn vertrokken om Australië via land te bereiken via Azië en zij hebben uiteindelijk een revolutie teweeggebracht in de reiskunst. Ze beschrijven levendig hun reis en de achtergrond van hoe het idee ontstond om een ​​reisgids voor backpackers en individuele reizigers te ontwerpen. In een mix van autobiografie, bedrijfsgeschiedenis en reisgids kun je de twee oprichters van de hedendaagse backpacker Bible Lonely Planet vergezellen op hun weg. Een inspirerend levensverhaal! [ Bekijk boek ]

Waar je ook gaat - Het verhaal van een bijna onmogelijke liefde (Benjamin Prüfer)

Toen Benjamin in 2003 met een rugzak door Cambodja reisde, ontmoette hij prostituee Sreykeo in een disco. Ze worden verliefd en vechten voor een gemeenschappelijke toekomst. Een geweldig verhaal, dat werd gefilmd in de film "Same Same, but different". Absoluut het lezen waard. Where love just falls ... [ bekijk boek ]

Thailand: Mai Pen Rai, doet bijna niets: hoe start je een bedrijf als buitenlander in Thailand? (Christine Losso)

Er zijn veel vakantiegangers die soms denken aan het openen van een bar, een restaurant of een hotel in een land als Thailand. Christine en haar man maakten deze droom waar en namen als manager een resort op het eiland Koh Chang over. Wat is de balans na een jaar? Een terugblik op het moeilijke begin, misverstanden en verschillen tussen Thais en Farangs, evenals de nieuwsgierigheden van het dagelijks leven. Degenen met vergelijkbare plannen mogen deze schat aan ervaring niet missen. [ Bekijk boek ]

Dus nu is het jouw beurt! Welke boeken staan ​​nog op de lijst? Ik kijk uit naar je tips en aanbevelingen.

Beter geïnformeerd, meer ervaring!

Klassiek of insider-tip: vind de mooiste bestemmingen en routes .
Blijf op de hoogte van hoe u onderweg geld kunt besparen en ontvang nuttige tips en informatie voor uw reis .
Raak geïnspireerd en verzamel nieuwe ideeën . Ontvang het beste nieuws uit Zuidoost-Azië regelmatig in uw mailbox met slechts één klik!

Hier vindt u informatie over gegevensbescherming, analyse, intrekking.

Fantastische reizen naar Zuidoost-Azië

Wil je naar Thailand, Vietnam, Laos of Cambodja? Droom je van een vakantie op de Filippijnen of in Myanmar? Bekijk dan onze aanbiedingen. Samen met lokale touroperators in de afzonderlijke landen hebben we aantrekkelijke rondreizen (privé- en groepsreizen) ontwikkeld. Bovendien kan uw vakantie ook individueel worden ontworpen volgens uw wensen.

border=0 voor routesuggesties en verdere informatie.