Bespaar geld: zoek goedkope vluchten

border=0

Zoeken naar goedkope vliegtickets kan u honderden euros besparen als u de juiste platforms gebruikt en een paar basiszaken weet. Hier zijn twaalf tips voor uw volgende reis.

Sinds ik in mei 2013 ben begonnen met het fascineren van Zuidoost-Azië , is het onderwerp vluchten een van mijn be>

  • Welke luchtvaartmaatschappijen kunnen de goedkoopste binnenlandse vluchten boeken in Thailand , Myanmar , Maleisië , Cambodja of Vietnam ?
  • Welke luchthavens liggen dicht bij toeristische bestemmingen?
  • En hoe kunt u daar het beste naar buurlanden in Zuidoost-Azië komen?

Maar u kunt niet alleen veel geld besparen met regionale verbindingen. De verschillen zijn aanzienlijk, vooral op >

Tips voor goedkope vluchten naar Thailand en Zuidoost-Azië

Hieronder heb ik mijn ervaring, die ik de afgelopen twaalf jaar als frequent flyer heb opgedaan, samengevat in 12 tips:

Ik vond de meeste van mijn eerder geboekte vluchten via de Skyscanner- portal. Het vergelijkt niet alleen de aanbiedingen van de luchtvaartmaatschappijen met elkaar, maar vraagt ​​ook naar de prijzen van andere reisportals (bijv. Opodo, eBooker, flight shop). Het verschil met vele anderen: Skyscanner verkoopt de tickets niet zelf, maar stuurt ze altijd door naar de verkoper (luchtvaartmaatschappij of portal) en brengt zelf geen kosten in rekening. Het was >Momondo .

Als de prijs van de luchtvaartmaatschappij en het reisportaal hetzelfde is, zou ik altijd via de luchtvaartmaatschappij boeken. Dit maakt het meestal gemakkelijker in geval van problemen (omboeking / annulering).

Er zijn nog steeds veel dubieuze providers op de markt voor vluchtzoekmachines. Het vermeende koopje is misschien niet meer zo goedkoop als je plotseling verschrikkelijke bedragen moet betalen voor het betalen met een creditcard of het meenemen van bagage.

Als u van plan bent met beveiliging, moet u ook vroeg boeken. Hoe dichter de reisdatum is, hoe duurder de vluchten in het algemeen zullen zijn. En last minute is meer voor gamers en is zelden de moeite waard, vooral op >

Voor afspraken aan het begin en einde van het hoogseizoen is het beter om eerder te boeken. Houd er echter rekening mee dat reisplannen en persoonlijke situaties kunnen veranderen. Als u uw reisplan acht maanden van tevoren instelt, bent u gebonden aan de vlucht en kunt u alleen annuleren of omboeken voor een vergoeding.

De Zuidoost-Aziatische goedkope luchtvaartmaatschappijen hebben echte koopjes voor vroege boekers. Er zijn binnenlandse vluchten vanaf 20 euro.

Vooral in de winter voelen veel Europeanen zich aangetrokken tot Zuidoost-Azië. Aan het begin van de wintervakantie zijn de vluchten erg duur. Hetzelfde geldt voor een terugvlucht in het eerste of tweede weekend van januari. Het wordt ook duurder in de herfst- en zomervakantie.

Als u alleen tijdens de vakantie kunt reizen vanwege uw professionele situatie of de verplichte schoolbezoek van uw kinderen, moet u voor uw vliegtickets zorgen en de onderstaande tips volgen.

Overigens zijn vluchten ook duurder voor vakanties en >

Zelfs zonder vakanties en feestdagen moet u zich niet noodzakelijkerwijs verbinden aan bepaalde dagen bij het kiezen van uw reisdatum. Een dag eerder of later kan snel een verschil maken van ruim 100 euro. Dit komt ook door het feit dat er bijzonder populaire vluchtdagen zijn, bijvoorbeeld vrijdag en zondag. Een reden hiervoor is dat veel werkgevers willen dat hun werknemers wekelijks op vakantie gaan. Probeer daarom een ​​individuele oplossing voor uw vakantie te regelen. Vragen kosten niets, maar een vlucht op een zondag kost meestal veel meer. Indien mogelijk: controleer de vluchtprijzen voordat u uw vakantieverzoek indient.

Een paar jaar geleden was het vervelend om verschillende vluchtdatums te vergelijken omdat je steeds opnieuw moest zoeken. Tegenwoordig is het gemakkelijk op sites zoals Skyscanner . U kunt bijvoorbeeld op "hele maand" of "hele jaar" klikken wanneer u aankomt. U ontvangt dan een staafdiagram en ziet meteen op welke dagen de vluchten het goedkoopst zijn.

Wat geldt voor de datums, is natuurlijk ook van toepassing op de keuze van luchthavens. Bij Skyscanner kunt u bijvoorbeeld "Duitsland" als vertreklocatie en "Bangkok" als bestemming invoeren. Vervolgens kiest u welke luchthavens geschikt zijn voor u en kunt u de prijzen vergelijken zonder alles opnieuw in te voeren.

Met betrekking tot de luchthaven van bestemming doet het geen pijn om de kaart te bekijken. Als u bijvoorbeeld naar Krabi wilt , kan een vlucht van Europa naar Phuket met een aansluitende busrit goedkoper zijn dan een vlucht naar Bangkok met de volgende binnenlandse vlucht.

Merk ook op dat er een zeer goedkoop en goed ontwikkeld netwerk van regionale vluchtverbindingen is in Zuidoost-Azië. Naast Bangkok zijn de hubs Kuala Lumpur en Singapore . Daarom is het soms de moeite waard om verbindingen met deze twee hoofdsteden te controleren en, indien nodig, van daar naar een bestemming te vliegen met een goedkope luchtvaartmaatschappij.

Al met al: zet tijd, moeite en kosten in een redelijke verhouding. Is het de moeite waard om € 50 te besparen voor een vlucht vanuit Frankfurt in plaats van München, maar uren doorbrengen met de trein? En dan de stress wanneer de trein te laat is of je vastzit in het verkeer?

Jaren geleden boekte ik al heel vroeg een retourvlucht van Düsseldorf naar India voor 400 euro. Even later bleek dat ik besloot om daarna door te reizen naar Thailand en niet terug te keren naar Duitsland. Ik belde de luchtvaartmaatschappij en vroeg wat het zou doen als ik de retourvlucht annuleerde. Het antwoord: bijna niets. Dan zou het een enkele vlucht zijn en het zou nu hetzelfde kosten.

Over het algemeen zijn eenrichtingsvluchten aanzienlijk duurder dan het boeken van heen- en terugreizen tegelijkertijd. Boek daarom beide samen als u geen andere plannen heeft.

Het wordt interessant als je terug wilt vliegen vanaf een ander vliegveld. Bijvoorbeeld omdat u uw vakantie in Bangkok wilt beginnen en in Singapore wilt beëindigen. Of je hebt de 1600 kilometer van Hanoi naar Ho Chi Minh-stad als je route gepland.

Dit is waar de Momondo-vluchtzoekmachine in het spel komt . Daar kunt u de open-jaw vluchtoptie direct op de startpagina selecteren en bijvoorbeeld "Berlijn - Bangkok" en "Singapore - Berlijn" in één aanbieding opvragen. Er is ook de mogelijkheid om verdere stops toe te voegen (hier in het testrapport leg ik uit hoe dit werkt).

Over het algemeen is een vorkvlucht altijd duurder dan een klassieke retourvlucht, maar u kunt veel geld en waardevolle tijd op locatie besparen als u niet terug hoeft te gaan naar de luchthaven van aankomst.

Update: Sinds juni 2015 biedt Skyscanner ook de zoektocht naar vorkvluchten.

Of het nu gaat om Cebu Air Pacific op de Filippijnen, Air Asia uit Maleisië of Tiger Air uit Singapore, de lijst met regionale luchtvaartmaatschappijen is >

Niet alle vluchtzoekmachines hebben ook alle luchtvaartmaatschappijen in hun programma. Dus begon ik alles te verzamelen dat de moeite waard was om over de afzonderlijke landen te weten:

Daar zult u niet alleen ontdekken welke luchtvaartmaatschappijen in de landen beschikbaar zijn en welke route er zijn, maar ook welke toeristische bestemmingen dicht bij de luchthaven zijn.

Aan het einde van een boekingsproces wordt u vaak geadviseerd een annuleringsverzekering af te sluiten. Maar is het het echt waard? Ik heb zo vaak gevlogen en heb nog nooit een vlucht moeten annuleren vanwege ziekte. En als het in de toekomst zou gebeuren, is het voor mij nog steeds goedkoper dan als ik deze dure extra pakketten in de loop der jaren altijd had geboekt.

Wees ook voorzichtig met de bonusmijlprogramma's van luchtvaartmaatschappijen. Duidelijke gratis vluchten klinken verleidelijk. Maar bereken hoeveel kilometers je nodig hebt en wat je uiteindelijk echt krijgt. Met een goedkopere vlucht kunt u nu en onmiddellijk besparen. Als u vanwege de kilometers een iets duurdere optie kiest, moet u hebben gecontroleerd of het echt de moeite waard is.

Luchtvaartmaatschappijen hebben altijd geweldige aanbiedingen in hun programma, maar slechts voor een beperkte tijd en in een beperkt aantal. Om deze specials niet te missen, kunt u bijvoorbeeld de luchtvaartmaatschappijen op Facebook en Twitter volgen of zich abonneren op hun nieuwsbrief.

Er zijn ook veel websites die deze zoekopdracht voor u uitvoeren, van myDealZ tot vakantiepiraten. Andere aanbiedingen zoals Exbir zijn op zoek naar koopjes en foutkosten. Dit zijn verbindingen die heel kort erg goedkoop zijn vanwege een rekenfout van de luchtvaartmaatschappij.

U kunt zich abonneren op dergelijke voordelige sites met een feedreader , bijvoorbeeld Feedly , en gemakkelijk een keer per dag controleren of er een coole aanbieding is.

In geval van grote vertragingen heeft u recht op compensatie of terugbetaling, niet alleen voor de trein, maar ook voor luchtvaartmaatschappijen. Het is echter moeilijk om deze claim af te dwingen. Sinds enkele jaren zijn commerciële providers beschikbaar om u te helpen met de luchtvaartmaatschappij om te gaan. Hiervoor ontvangen zij een commissie wanneer een vergoeding is betaald. Het voordeel: er zijn geen juridische kosten voor u.

Het kan zijn dat u met uw auto naar het vliegveld moet rijden omdat het te ver weg is voor een taxi en openbaar vervoer. Als niemand van de Freundeskreis u of u kan besturen, heeft u een parkeerplaats nodig om uw eigen auto te parkeren voor de duur van uw reis. Er zijn meestal geen of nauwelijks gratis parkeerplaatsen in de buurt van de luchthaven, die veilig zijn en waar er geen risico is dat uw auto wordt gesleept. Wanneer u een betaald aanbod kiest, kunt u geld besparen als u de juiste parkeergarage kiest, omdat de prijzen van de verschillende providers in sommige gevallen aanzienlijk verschillen. Er zijn nu vergelijkingsportals voor parkeerplaatsen op de luchthaven , waar u de kosten vooraf kunt controleren. Deze aanbieding is momenteel beschikbaar voor de luchthavens in Frankfurt, Düsseldorf, Keulen, München en Amsterdam.

Conclusie met betrekking tot goedkope vliegtickets

Met de juiste kennis kunt u veel geld besparen bij het boeken van een vlucht. De prijsverschillen voor de tickets zijn soms enkele honderden euro's. Je moet er echter ook geen wetenschap van maken. Als je alle hier genoemde tips volgt en misschien twee van je eigen ideeën uitprobeert, is het in principe genoeg. Je kunt nog tien zoekmachines testen en een handvol luchtvaartmaatschappijen die ergens 10 euro willen besparen, maar denk ook aan de tijd die dit alles kost.

Wat zijn uw tips over vliegtickets?

Beter geïnformeerd, meer ervaring!

Klassiek of insider-tip: vind de mooiste bestemmingen en routes .
Blijf op de hoogte van hoe u onderweg geld kunt besparen en ontvang nuttige tips en informatie voor uw reis .
Raak geïnspireerd en verzamel nieuwe ideeën . Ontvang het beste nieuws uit Zuidoost-Azië regelmatig in uw mailbox met slechts één klik!

Hier vindt u informatie over gegevensbescherming, analyse, intrekking.

Fantastische reizen naar Zuidoost-Azië

Wil je naar Thailand, Vietnam, Laos of Cambodja? Droom je van een vakantie op de Filippijnen of in Myanmar? Bekijk dan onze aanbiedingen. Samen met lokale touroperators in de afzonderlijke landen hebben we aantrekkelijke rondreizen (privé- en groepsreizen) ontwikkeld. Bovendien kan uw vakantie ook individueel worden ontworpen volgens uw wensen.

border=0 voor routesuggesties en verdere informatie.